Miko verkoopt afdeling kunststofverwerking

 Miko, de op Euronext Brussel genoteerde koffieservice- en kunststofverpakkingsspecialist,maakte vandaag 31 maart 2021 bekend dat ze de aandelen van haar kunststofverpakkingsafdeling wil overdragen aan de Duitse verpakkingsgroep Paccor. Na goedkeuring door de mededingingsautoriteiten zou de transactie in het tweede kwartaal van 2021 afgerond moeten kunnen worden.

“De Miko-groep bestaat uit 2 afdelingen nl. koffieservice en kunststofverwerking. Historisch is er een duidelijk verband. De éénkopskoffiefilter die Miko midden vorige eeuw lanceerde bestond voor een groot gedeelte uit kunststof. Daaruit groeide Miko Pac, dat kunststofverpakkingen produceert voor voeding en home-care. 

Ondertussen zijn beide afdelingen volledig verzelfstandigd. Zij hebben elk ook hun eigen investeringsnoden. We beschikken echter maar over 1 investeringsportefeuille en deze is onvoldoende geworden om beide uit de kluiten gewassen afdelingen toe te laten hun eigen groeiambities waar te maken en correct in te spelen op de nieuwe markttendensen.

Bij de kunststofverpakkingsafdeling bestaat die trend vooral uit schaalvergroting. Paccor is een zeer goede “match” om ons aan te sluiten bij die consolidatie tendens.

Het is een bedrijf dat vanuit een 16-tal vestigingen met 3.000 werknemers een omzet van 600 miljoen euro draait. Het is succesvol in dezelfde marktsegmenten als Miko Pac, met een breed assortiment, een ruim scala aan productietechnieken en R&D-initiatieven. Dit alles zal de commerciële slagkracht van Miko Pac ten goede komen en kansen scheppen om onze groeiambities onverminderd waar te maken.”

Toekomst bedrijf beter verzekerd

De familiale mede-eigenaren Kristof Michielsen en Karl Hermans blijven aan het roer van Miko Pac en bevestigen: “We zijn erg trots op wat we met Miko Pac hebben opgebouwd en zijn nu tevreden een overnemer te hebben gevonden die verder mee aan ons bedrijf wil blijven timmeren.” 

“Wij verwelkomen Miko Pac met open armen in de wereldwijde Paccor familie. Wat Miko Pac heeft opgebouwd is indrukwekkend en wij kijken ernaar uit om gezamenlijk verdere opportuniteiten vast te grijpen en te kiezen voor groei.”, aldus Andreas Schütte, CEO van Paccor.

Vorige week maakte Miko nog bekend dat het een 25 % aandeel nam in MAAS, een Nederlandse specialist in koffie vending, met een pre-COVID omzet van 70 miljoen euro.

Over Miko Pac

Miko Pac is als dochteronderneming van Miko nv sinds een 45-tal jaren actief in kunststofverpakkingen. In 2020 haalde de kunststofverwerkingsgroep met 500 werknemers een omzet van 107 miljoen euro. Miko Pac heeft eigen productievestigingen in België, Polen, Indonesië, en beschikt over verkooporganisaties in Duitsland en Frankrijk.

Over Paccor

Bij PACCOR creëren wij innovatieve en duurzame verpakkingsoplossingen voor de consumenten-, food- en foodservicemarkt. Ons algemene doel is om te beschermen wat de moeite waard is om te worden beschermd: onze planeet, de producten van onze partners en onze medewerkers. We hebben een grote expertise in het ontwikkelen en leveren van waardevolle rigide kunststof verpakkingsproducten. Onze oplossingen spelen in op de huidige markttrends door constant out of the box te denken. Met meer dan 3.000 toegewijde medewerkers in 15 landen is PACCOR een wereldspeler in de verpakkingsindustrie. Alles wat we doen, draagt bij aan de bescherming en hygiënische veiligheid van waardevolle producten. PACCOR leidt de transitie naar een circulaire economie. Omdat we geloven dat dit de beste manier is om echte verandering in de branche te bewerkstelligen en gedeelde waarde te creëren voor al onze stakeholders en de samenleving. De in New York gevestigde investeerder Lindsay Goldberg had Coveris Rigid in augustus 2018 overgenomen en omgedoopt tot PACCOR. Meer: https://www.paccor.com

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*