Miko neemt SAS over

Twee Kempische bedrijven fusioneren en vullen elkaar sterk aan . Miko belevert vooral de out-of-home-markt, terwijl SAS zich tot de retailmarkt richt. Beide buren zullen straks eenzelfde onderkomen vinden in het nieuwe gebouw dat Miko zal bouwen nabij de snelweg van Turnhout.

SAS, gevestigd in Beerse bij Turnhout, heeft een omzet van ongeveer 35 miljoen euro en stelt een dertigtal mensen tewerk. SAS is gespecialiseerd in de productie van een breed assortiment koffieproducten, zoals capsules, pads, zakjes, filters, enz. en verpakkingen van 1 kg en 250 g. De nadruk ligt op de huismerkenmarkt, met name de retail. SAS heeft ook een koffiegroothandel die actief is in de Kempen.

Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep: “SAS is een brandingspartner waarmee we al vele jaren samenwerken voor een aantal koffiespecialiteiten. Zij zijn een zeer gerespecteerde speler op de detailhandelsmarkt. Terwijl Miko zich van oudsher richt op de out-of-home, corporate, foodservice en institutionele markten, is SAS van oudsher sterk aanwezig in de retail. Op die manier hebben wij een mooie complementariteit tot stand gebracht.

Nieuw gebouw met nieuwe koffiebranderij

We zijn van plan een nieuwe branderij te bouwen in de buurt van de snelweg in Turnhout. Dit nieuwe gebouw ligt op 5 km van de huidige locatie van Miko en op 9 km van SAS. Een ideaal uitgangspunt voor al onze medewerkers. Met de overname van SAS zullen de volumes die wij branden en verpakken meer dan verdubbelen. Op die manier kunnen we ons nieuwe gebouw snel goed gebruiken. Dit is een grote synergie tussen onze beide Kempische bedrijven . Wij verwachten dat het nieuwe gebouw binnen drie jaar volledig operationeel zal zijn”.

SAS

Dominic Sas van SAS voegde hieraan toe: “Wij zijn verheugd te worden verwelkomd door onze buurman en collega-koffiebrander Miko. Toen Miko het plan opvatte om een nieuwe branderij te bouwen, leken we voorbestemd om te praten en tot een overeenkomst te komen. In de jaren dat wij buren zijn, hebben wij blijk gegeven van wederzijds respect voor elkaars professionalisme en, bovenal, voor dezelfde sterke familiewaarden. We zijn er trots op dat SAS nu in de veilige en warme handen van Miko zit.

De bij de transactie overeengekomen overnameprijs werd vastgesteld op 6,5 maal de (geconsolideerde) EBITDA van SAS, of ongeveer 1,9 miljoen euro.

In mei van dit jaar kondigde Miko aan dat het zijn afdeling kunststofverpakkingen had verkocht aan de Duitse onderneming PACCOR. In juli werd 92% van de Nederlandse specialist in verkoopautomaten Maas overgenomen.

Over Miko

Miko is al meer dan 200 jaar actief in de koffiebusiness en is sinds 1998 genoteerd op Euronext Brussel. Miko is een internationale groep met eigen vennootschappen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije en Australië.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*