Miko neemt de Belgische out-of-home-divisie van Beyers Koffie in België over

De koffieservicespecialist Miko maakte op 29 december 2022 bekend dat het de Belgische out-of-home out-of-home-activiteiten van collega-koffiebrander Beyers overneemt. Miko* is al meer dan 200 jaar actief in de koffieservice en werd in 1998 op Euronext Brussel genoteerd.

Beyers Koffie werd opgericht in Antwerpen in 1880 en is uitgegroeid tot een van de belangrijkste private label koffiebranders in Europa. Beyers Koffie werkt “van boer tot consument”, heeft twee productiesites en stelt in totaal 180 mensen tewerk in vijf verschillende landen. Het is momenteel eigendom van Sucafina, een van de grootste ‘farm-to-roaster’ koffiehandelaars ter wereld. Miko* is al meer dan 200 jaar actief in de koffieservice en werd in 1998 op Euronext Brussel genoteerd.

Miko neemt het klantenbestand en de activa van de out-of-home divisie van koffie Beyers over, evenals drie verkoopmedewerkers. Dit zal zorgen voor continuïteit in de betrekkingen met de klanten en de dienstverlening. De omzet bedraagt 2 miljoen euro.

Huismerken retailers

Cory Bush, CEO van Beyers, zegt: “Beyers Coffee staat bekend als een gespecialiseerde brander voor de huismerken van toonaangevende retailers in Europa en elders. We hebben daarom de strategische beslissing genomen om onze bestaande out-of-home activiteiten over te dragen aan Miko, zodat we ons in de toekomst meer kunnen richten op het versterken en laten groeien van onze kernactiviteiten. Wij zijn ervan overtuigd dat beide ondernemingen hierdoor hun respectieve klanten op de lange termijn nog beter kunnen bedienen.”

Horecamarkt

Frans Van Tilborg, CEO van de Miko-groep, voegde daaraan toe: “We zijn verheugd om met deze overname onze focus op de Belgische horecamarkt verder te versterken. Met bijna 100 servicegerichte medewerkers op de Belgische markt hebben wij een zeer uitgebreide infrastructuur opgebouwd op het gebied van verkoop, logistiek, technologie en aftersales. Dit zal ons helpen om de activiteiten van onze collega Beyers Koffie effectief te integreren en de klanten een zeer goede service te bieden.”

Over Miko

  • Miko is een internationale groep met eigen ondernemingen in België, Frankrijk, Engeland, Nederland, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Polen, Tsjechië, Slowakije en Australië.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*