Micro-brouwerij opent in abdij van Maredsous

smart

In navolging van andere abdijen, maar als eerste benedctijnerabdij in België, opende de Abbaye de Maredsous, in samenwerking met Duvel -Moortgat een microbouwerij op de abdijsite. Aansluitend werd ook de brasserie volledig gerestyled en de 21e eeuw binnen geloodst ter afsluiting van de 150ste verjaardag van de abdij.

Het is bovendien 75 jaar geleden dat het eerste Maredsous-#abdijbier werd gebrouwen, 60 jaar geleden startte dan de samenwerking met Duvel Moortgat. 70 jaar geleden werd ook de eerste Maredsouscheese-kaas gelanceerd, die inmiddels onder impuls van Fromagerie Bel is uitgegroeid tot het meest verkochte abdijkaasmerk in België.

Maredsous

De hypermoderne microbrouwerij kan door iedereen worden bewonderd en bezocht. Er kunnen brouwsels tot 8 hectoliter worden gemaakt waardoor men in een eerste fase tot 400 hl per jaar zal brouwen. Vanaf dit voorjaar wordt er in beperkte volumes bier gebrouwen dat enkel ter plaatse kan worden geconsumeerd en gekocht; tegen maart wordt een lente- of paasbier verwacht, een kerst- of eindejaarsbier staat ook al op de planning. Er wordt ook gedacht aan fruitbieren of een specifiek zomerbier. Gestart wordt met ‘Maredsous 150 jaar’, een bier dat nu al verkrijgbaar is en werd ontwikkeld naar aanleiding van de 150ste verjaardag van de abdij.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*