Metro-winkels heropenen de ene na de andere onder de naam Sligro-M

Sedert 9 november 2022 heropent de Nederlandse groothandel Sligro zijn recent verworven metrowinkels onder de naam Sligro-M. Hasselt ging op 9 januari open en de andere winkels volgden binnen tien dagen: een transitie waarvan de omvang en de risico’s nu pas te zien zijn.

De groothandelswinkels van Metro in België zijn op 31 december definitief gesloten, maar op 9 januari 2023 is de eerste winkel opengegaan, ook al staat er nu de naam Sligro-M op de gevel. Dit wordt de derde Sligro-winkel in België, na Sligro ISPC en Java.

Willem-Jan Strijbosch

Voor het overige blijven de veranderingen beperkt: “Klanten moeten zo min mogelijk merken dat er iets veranderd is”, vertelt bedrijfsleider Willem-Jan Strijbosch aan De Tijd. De nieuwe eigenaar wil immers niet dat de concurrentie hem klanten afhandig maakt.

Maandenlang voorbereid

Strijbosch geeft toe dat Sligro zich al sinds oktober heeft voorbereid op de verbouwing en heropening van de winkels, ook al wisten de Nederlanders pas begin december officieel dat ze de Metro-winkels konden overnemen. Om geen tijd en klanten te verliezen heeft Sligro de waren en goederen voor de winkels al maanden geleden gekocht, zonder zelfs maar te weten of zij die uberhaupt nodig zouden hebben. In haar eigen magazijnen en die van haar leveranciers stond alles klaar.

De computerconversie werd vorige week met “honderden IT’ers uitgevoerd. Ook het assortiment werd verder vernieuwd. ook de prijzen werden aagenpast. Volgens Strijbosch is Metro de laatste maanden gestopt met het aanpassen van de prijzen aan de inflatie, zodat de trend vooral omhoog lijkt te gaan. Tegelijkertijd belooft Sligro zijn schaalvoordelen te benutten, wat dan weer prijsverlagend werkt!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*