Meteen prijs voor Cristal Xtra op European Beer Challenge

Cristal XTRA, van Brouwerij Alken Maes, haalt na de lancering in februari al meteen een eerste mooie onderscheiding binnen. Op de European Beer Challenge in Londen kaapte het bier de gouden medaille weg in de categorie Bohemian Pilsner. Ook Cristal won eremetaal met brons in de categorie Czech Pilsner.

“Deze prijzen zijn het bewijs dat onze sterke focus op kwaliteit zijn vruchten afwerpt,” aldus brouwer Jeroen Dehaese. “Met ons Cristal Collectief, zeg maar alle collega’s en ambassadeurs die bijdragen tot het succes van Cristal, leggen we de lat voor onszelf elke dag iets hoger. Dat onze Cristal XTRA meteen wordt opgemerkt is bewijs dat onze pils, gebrouwen met een unieke blend van drie granen, in de smaak valt en dat er echt wel ruimte is voor extra smaaksensatie in pils. Dit motiveert ons om nog meer in te zetten op lokale samenwerkingen en duurzame productie.”

Acht onderscheidingen

De European Beer Challenge was voor Alken Maes bijzonder succesvol: de brouwers verzamelden namelijk niet minder dan acht onderscheidingen. Naast Cristal en Cristal XTRA behaalde de Mort Subite Kriek Lambic dubbel goud in de categorie Fruit en bevestigt daarmee zijn uitstekende kwaliteit als beste kriek ter wereld op de World Beer Awards 2020.

Ook Affligem Blond (Abbey Style Blond), Affligem Blond 0.0% (Alcohol Free Beer) en Affligem Tripel (Tripel) nemen een gouden plak mee naar huis. Daarnaast was er zilver voor Maes in de categorie International Style Pilsner en voor Hapkin in de categorie Belgian Blonde Ale.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*