Meer dan 1500 bieren beoordeeld op Brussels Beer Challenge

De 9e Brussels Beer Challenge vond plaats in Brussel van 26 oktober tot 6 november. Het niveau van de keurings- en proefomstandigheden was even hoog als bij de vorige edities, met juryleden die voornamelijk uit België afkomstig waren.

Meer dan 1.500 bieren – 1.546 om precies te zijn – werden beoordeeld. Brasserie Dupont wint de prijs voor de Beste Brouwerij. Het Beste Bier in de competitie is ‘Vriend of vijand’ van ‘Browar Rockmill’ (PL).

België behoudt leiderschap, VS rukt op

België behield zijn leiderschap met 79 onderscheidingen, gevolgd door de Verenigde Staten (31), Italië (30), Nederland (23), Brazilië (16), Frankrijk (13), Canada (10) en China (9). De competitie wordt steeds internationaler met inzendingen uit 36 landen dit jaar, waaronder Australië, Zuid-Korea, Bolivia en Oekraïne.

Tripel, witbier en herb & spiece

De populairste categorieën zijn “Belgische Tripel” (71), “Belgisch Witbier” (46) en “Herb & spice”” (44). De categorieën ‘Alcoholvrij’ en ‘Laagalcohol’ zijn in volle opkomst. New England IPA is de snelst groeiende categorie met 43 inzendingen.

Alle winnaars vind je op volgende link : http://www.brusselsbeerchallenge.com/nl

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*