Meatable ontwikkelt hybride kweekvleesproducten in Singapore

In Singapore is kweekvleesproducent Meatable een partnerschap aangegaan met Love Handle, een producent van vleesvervangers. Samen willen de bedrijven het innovatiecentrum Future of Meat oprichten voor de ontwikkeling van hybride (gekweekte) vleesproducten.

Meatable kondigde in oktober zijn uitbreiding naar Singapore aan. In samenwerking met ESCO Aster zal Meatable producten op basis van varkensvlees, zoals gehaktballen en worsten, op deze markt introduceren. Het nieuwe partnerschap met Love Handle maakt deel uit van deze plannen. Het Nederlandse bedrijf wil de komende jaren meer dan 60 miljoen euro investeren in zijn expansie in Singapore.


De toekomst van vlees

In het innovatiecentrum Future of Meat combineren Meatable en Love Handle hun knowhow om hybride producten te ontwikkelen. Deze zijn een combinatie van Meatable’s kweekvlees en Love Handle’s plantaardige producten. Love Handle produceert sinds 2020 plantaardige producten voor de Aziatische markt. Het assortiment omvat jackfruit pastrami en plantaardige kip- en worstproducten.

Beide partijen investeren 6 miljoen in de nieuwe faciliteit. Ook andere plantaardige start-ups worden uitgenodigd om hier aan hun innovaties te werken. De samenwerking werd mogelijk gemaakt door de Singapore Economic Development Board (EDB), een overheidsorganisatie die de positie van Singapore als toonaangevende innovatiehub ondersteunt.

Hybride producten

De basis van de hybride producten is door Meatable gekweekt vlees. Plantaardige eiwitten uit Love Handle worden toegevoegd om de eigenschappen van het vlees te versterken. Uiteindelijk wil Meatable hybride producten met dezelfde eigenschappen als “normaal” vlees. De partijen zijn voornemens producten zoals gehaktballen, pulled pork, buikspek, pasteitjes, worsten en hamburgers op de markt te brengen. Verwacht wordt dat deze producten tegen 2024 in restaurants in Singapore en tegen 2025 in supermarkten verkrijgbaar zullen zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*