McDonald’s en FrieslandCampina werken samen om broeikasgasuitstoot in zuivelsector te verminderen

McDonald’s en FrieslandCampina hebben de handen ineengeslagen om de uitstoot van broeikasgassen bij de productie van zuivel voor McDonald’s restaurants in Nederland en België te verminderen. Deze nieuwe samenwerking weerspiegelt de toewijding van beide bedrijven aan de strijd tegen klimaatverandering en sluit aan bij hun doelstellingen voor 2050 op het gebied van klimaatverantwoordelijkheid.

De samenwerking tussen McDonald’s en FrieslandCampina gaat terug tot meer dan 30 jaar. FrieslandCampina is een belangrijke leverancier van McDonald’s en levert essentiële ingrediënten voor populaire menu-items, waaronder McFlurry, Sundae, Milkshakes en vleesvervangers zoals Valess. Deze samenwerking heeft zich nu uitgebreid tot een bredere missie om de ecologische voetafdruk van zuivelproductie te verkleinen.

Deze initiatief zal bijdragen aan de beloning van melkveebedrijven die lid zijn van FrieslandCampina voor hun inspanningen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Het uiteindelijke doel is om tegen 2025 een reductie van 14% in de uitstoot van broeikasgassen te bereiken ten opzichte van 2019. Dit initiatief dient als een inspiratiebron voor anderen in de sector om soortgelijke stappen te zetten en bij te dragen aan een duurzamere toekomst.

McDonald wil impact CO2 minimaliseren

Joost Elshof, Director Supply Chain bij McDonald’s Nederland en België, benadrukt de rol van deze samenwerking in de bredere klimaatdoelstellingen van McDonald’s en de inzet om tegen 2050 netto nul emissies te bereiken. Hij legt uit dat klimaatverandering een cruciale uitdaging is en dat McDonald’s met al zijn partners werkt aan oplossingen om de klimaatimpact te minimaliseren.

Roger Loo, President Professional and Trading bij FrieslandCampina, benadrukt de toewijding van het bedrijf aan duurzame zuivelproductie en hoe samenwerking met partners zoals McDonald’s essentieel is om een positieve impact te realiseren.

Monitoring

De leden-melkveebedrijven van FrieslandCampina maken gebruik van de monitoringtool KringloopWijzer, die bedrijfsspecifieke inzichten biedt op het gebied van klimaat en biodiversiteit. Deze inzichten worden gebruikt om vooruitgang te meten en de melkveehouders te belonen voor hun resultaten. De samenwerking tussen McDonald’s en FrieslandCampina zal de melkveehouders blijven ondersteunen en belonen voor hun inspanningen, zoals langer weiden van koeien, milieuvriendelijker veevoer, en het scheiden van mest en urine, om de broeikasgasuitstoot te verminderen. Bovendien wekken veel van deze melkveehouders duurzame energie op, die wordt ingezet op de productielocaties van FrieslandCampina.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*