Masterclass Belgische bieren: een nieuw boek over de Belgische brouw- en biercultuur

Geert Van Lierde, hoofdredacteur van het vakblad Café & Bistro van Evolution Media Group schreef het boek ‘Masterclass Belgische Bieren’. Hij deed dat met gretigheid en volle goesting. Op 176 rijk geïllustreerde pagina’s verneem je meer over de Belgische brouw- en biercultuur en de erkenning ervan als immaterieel cultureel werelderfgoed.

Geert Van Lierde vertelt: “Je leest over Belgische knowhow, innovaties en duurzaam brouwen in de bierwereld. Ingrediënten en diverse smaakmakers zoals kruiden, vruchten en hout worden voorgesteld. Brouw- en gistingswijzen worden toegelicht. Je krijgt tips voor het bewaren, schenken en proeven van bier met behulp van een proefformulier. Tot slot vertel ik je wat over het combineren van bier met gerechten, kazen en chocolade.”

In dit bijzondere boek vol prachtige foto’s vind je dus alles wat je wil weten over het vloeibare goud. Hoe en waar is het ooit ontstaan? Hoe gaat dat brouwen precies in zijn werk? Hoe kun je bier het beste bewaren en uitschenken? Bovendien krijg je in dit boek uitgebreid culinair bieradvies: welk bier combineert het best met welk gerecht? Van een Rodenbach Grand Cru, Urthel Samaranth, Brugge Tripel tot een Cornet Smoked, Oude Geuze Boon en meer… Mocht je na het lezen nog niet genoeg ondergedompeld zijn in de wondere wereld van het bier, dan staan er achter in het boek nog een aantal originele bezoektips aan Belgische brouwerijen, proeflokalen, een trappistenbrouwerij net over de grens en fantastische fietstochten die je door het Vlaamse bierlandschap voeren. Kortom, een ‘masterclass’ voor elke bierliefhebber en een meesterlijke cadeautip!

Belgische bierenbox

‘Masterclass Belgische Bieren’ wordt aangeboden in combinatie met een Belgische Bieren Box met 10 speciaalbieren. De Belgische Bieren Box, inclusief het boek ‘Masterclass Belgische Bieren’, wordt verkocht via de webshops van onder andere De Standaard en Het Nieuwsblad, https://lnkd.in/ddKCv82

Auteur: Swinkels

  • Nederlands
  • Paperback
  • 9789493001534
  • Druk: 1
  • november 2020
  • 176 pagina’s

Het is een werk van TDMPublishing in samenwerking met Royal Swinkels Family Brewers en Palm Breweries.

Wij feliciteren onze collega en wensen hem veel succes toe!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*