Mars Belgium voor twaalfde jaar op rij verkozen tot Great Place To Work®

Mars Belgium is voor het twaalfde jaar op rij door de eigen werknemers verkozen tot ‘Great Place To Work®’. Maar liefst 92% van de 388 medewerkers vindt het internationale familiebedrijf “een heel goede organisatie om voor te werken”. Mars mag zich dus opnieuw een van de ‘Beste Werkgevers van België’ noemen in de categorie ‘minder dan 500 werknemers’. Als kers op de taart mag Mars Belgium dit jaar ook de Special Award ‘Collaborative Hiring’ in ontvangst nemen, voor de unieke manier waarop lijnverantwoordelijken en de talent acquisition experts samenwerken.  Mars Belgium is meteen opnieuw de enige speler uit de FMCG-sector in de top 20, én het enige bedrijf met een productie-eenheid: de Uncle Ben’s® fabriek in Olen.

Elk jaar maakt het “Vlerick Great Place To Work® Institute” een ranking op van de twintig beste bedrijven om voor te werken in België. Dat doet het op basis van bevragingen bij zowel de personeelsafdeling als de werknemers zelf. De mening van de werknemers weegt het zwaarst door in de eindscore (twee derde van de punten). Dit jaar blijkt uit de grootschalige enquête dat 9 op de 10 werknemers Mars Belgium een uitstekende organisatie vindt om voor te werken.

“Dat we nu al voor het twaalfde jaar op rij deze erkenning krijgen van onze werknemers maakt me enorm trots. Dit is het resultaat van ons duurzame engagement voor het welzijn en de ontwikkeling van onze werknemers, gebaseerd op de unieke waardegedreven cultuur”, zegt een fiere General Manager Pierre Camé.

Met als bonus de Special Award ‘Collaborative Hiring’

Trotse ‘associates’

Bij Mars zijn werknemers niet ‘zomaar’ medewerkers maar ‘associates’. Dat is een bewuste keuze, gestoeld op het ‘Mars Associate Concept’: een wederzijds engagement gebaseerd op vertrouwen, respect en verantwoordelijkheid. Die betrokkenheid heeft duidelijk positieve invloed op hoe de Mars-associates aankijken tegen hun job:

o   93% van de Associates zegt met trots aan anderen dat ze bij Mars werken.

o   90% vindt dat hun job niet zomaar een job is, maar betekenis en belang heeft.

o   84% van de werknemers geeft aan dat zij ernaar uitkijken om naar het werk te komen.

Special Award ‘Collaborative Hiring’

Talentontwikkeling als differentiator, bij Mars start morgen vandaag! Talent aantrekken voor een parcours van persoonlijke ontwikkeling, niet voor een rol.

Werken bij Mars, dat is meteen werken aan een langetermijnplanning en inzetten op voortdurende ontwikkelings- en loopbaanmogelijkheden. Want: morgen start vandaag! Mars gelooft dat het talent van haar Associates, en hun initiatieven, ideeën en leiderschap het verschil maken in een snel veranderende, competitieve marktomgeving. Er wordt dan ook stevig geïnvesteerd in de ontwikkeling en wendbaarheid van de ‘Associates’:

o   Functionele ontwikkeling: de meer ‘technische’ scholing in vaardigheden om voortdurend bij te blijven op basis van de laatste inzichten.

o   Persoonlijke ontwikkeling gebaseerd op bekwaamheden.

o   Leiderschap: de eerstelijnsverantwoordelijken spelen een cruciale rol om zowel de prestaties als de ontwikkeling van elke ‘associate’ in zijn/haar team de nodige ondersteuning te geven, om zo samen een succesvolle toekomst en loopbaan uit te bouwen.

Daarbij wil Mars vooral dat haar ‘associates’ liefst op dagelijkse basis worden uitgedaagd en hun talenten ontwikkelen:

o   Elke ‘associate’ heeft zijn/haar eigen objectieven en persoonlijke ontwikkelingsplan met concrete doelen en ontwikkelingspunten die elk kwartaal worden besproken.

o   Daarnaast zorgt Mars voor de nodige coaching, zowel via interne mentors als externe partners.

o   Tenslotte is er ook de internationaal gelauwerde Mars University. Op dat offline en online platform, dat permanent wordt verrijkt, worden cursussen, e-learning modules, een bibliotheek, een onderzoekscentrum en nog zo veel meer aangeboden. Marketeers, ingenieurs, onderzoekers, managers,… : iedereen vindt er meer dan genoeg informatie om zijn/haar kennis iedere dag weer aan te scherpen. Het is met andere woorden een variant op een echte universiteit, maar dan eentje die ultra-flexibel is en aangepast kan worden aan persoonlijke noden en voorkeuren. In 2018 volgden de ‘Associates’ van Mars Belgium gemiddeld meer dan 20 uur formele (in groep) en informele (online) training.

Om de eerstelijnsverantwoordelijken te vormen en te ondersteunen zijn er drie specifieke verplichte leiderschapsopleidingen, waarvan de ‘klasmodules’ alleen al bijna 100 uur beslaan. Er is daarnaast ook een levendige gemeenschap (‘Line Manager Community’) die niet alleen extra opleiding maar ook extra ondersteuning geeft. En dat uiteraard steeds aan de hand van de vijf kernwaarden die aan de basis liggen van de wereldwijde Mars-cultuur.

Door te investeren in functionele en persoonlijke ontwikkeling en leiderschap, zorgt Mars voor een grote betrokkenheid, een sterk verantwoordelijkheidsgevoel en voortdurende groei bij elk van haar ‘associates’. Daar is ook Mars zelf bij gebaat: ‘associates’ geven aan dat ze dankzij het ruime pallet aan mogelijkheden nog een lange tijd in het bedrijf willen werken (88%) en zouden hun werkgever ook aanraden aan familie en vrienden (86%). Dat talent, vaardigheden en bekwaamheden in het hart van de gesprekken staan die betrekking hebben op de evolutie van hun carrière, is een enorme troef. Zowel voor de ‘associates’ als voor Mars, aangezien ook de plannen voor opvolging en carrièreplanning aan werkgeverskant positief beïnvloed worden.

Familiecultuur met vijf kernwaarden

Mars Inc. is al meer dan 100 jaar eigendom van de familie Mars. Het bedrijf gaat prat op een sterke, unieke en betekenisvolle, waardengedreven bedrijfscultuur.

Markus Gogg, Plant Director Mars Food Olen: “Mars Inc. is absoluut een atypische multinational. Met 125.000 ‘associates’ wereldwijd is Mars Inc. nog steeds een familiebedrijf. Cruciaal in onze bedrijfscultuur staan vijf kernwaarden: Kwaliteit, Verantwoordelijkheid, Wederkerigheid, Efficiëntie en Vrijheid. We hanteren ze als een kompas voor alles wat we elke dag doen en beslissen, en dat wérkt. Zowel op zakelijk vlak als op gebied van persoonlijke ontwikkeling. Wij geloven dat deze waardengedreven cultuur aan de basis ligt van ons succes, vandaag en ook dat van morgen.

Story image
Story image

Over Mars Belgium Mars Inc. is een van de snelst groeiende voedingsbedrijven ter wereld, met meer dan 125.000 medewerkers in meer dan 80 landen. Het niet-beursgenoteerde familiebedrijf produceert en verdeelt enkele van ’s werelds favoriete merken, waaronder M&M’s®, Snickers®, Twix®, Mars®, Balisto® en Bounty®, Uncle Ben’s®, Pedigree®, Cesar®, Frolic®, Whiskas® en Sheba®.Mars Belgium is sinds 1962 actief op de Belgische markt, in de segmenten Petcare, Chocolade en Food (rijst, tarwe, pasta en sauzen). In 2018 realiseerde Mars Belgium een omzet van 291,5 miljoen euro. Op de twee sites in Sint-Stevens-Woluwe en een derde in Olen werken in totaal 388 mensen. Sinds 2009 is Mars Belgium elk jaar verkozen tot een van de beste bedrijven om voor te werken. In 2014 kreeg het bedrijf van het Great Place to Work® Institute ook de “Inspiring Culture”-award voor zijn unieke, waardegedreven en open bedrijfscultuur. In 2018 was Mars Belgium genomineerd door het Great Place to Work® Institute genomineerd voor de Special Award  « Sustainable Employability » en « Inclusion » en in 2019 voor « Continuous Learning ».  In het kader van het Mars « Sustainable in a Generation Plan’ is Mars Belgium co-ondertekenaar van het ‘Beyond Chocolate Partnership’.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*