Magnum op basis van erwten

Het vegan ijsje is vanaf maart te koop in de smaken Classic en Almond. De verkoop begint bij Albert Heijn en een beperkt aantal andere verkooppunten. 

Voor het ijs wordt gebruikt gemaakt van erwteneiwit, een plantaardig alternatief voor zuivel, zo meldt Unilever. Volgens de producent is het mogelijk om dezelfde kwaliteit romig ijs te maken als bij het andere ijs van Magnum. 

De zuivelvrije chocolade om het ijs heen is volgens Unilever ontwikkeld door Belgische meesterchocolatiers van Callebaut. De ijsjes dragen het Vegan-label van de Europese Vegetarische Unie, dat is een kwaliteitskeurmerk voor veganistische producten. Unilever Nederland speelt in op de groeiende groep veganisten én op de groep consumenten die minder zuivel willen nuttigen. 

In het buitenland wordt juichend en sceptisch gereageerd op het vegan ijsje. De verenigingen van veganisten is blij met het groeiende aantal producten dat geschikt is voor mensen die plantaardig eten. Maar in Australië, waar het ijsje al wordt verkocht, reageerde de zuivelindustrie bezorgd. 

Een woordvoerder van de Australian Dairy Farmers zei dat de introductie voor het blok zet. ,,Dit wordt een groeiend probleem voor de zuivelindustrie, met plantaardige alternatieven die ten onrechte worden neergezet als melk of andere producten met zuivel erin’’, meldde de woordvoerder tegen de Britse krant The Guardian

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*