Lutosa huldigde nieuwe vlokkenfabriek in te Leuze-en-Hainaut

Op donderdag 3 november 2022 opende Lutosa officieel haar nieuwe fabriek voor de productie van vlokken in Leuze-en-Hainaut. Met deze nieuwe volledig geïntegreerde fabriek investeert de McCain groep 45 miljoen euro in dit strategische segment. Deze investering speelt in op de groeiende wereldwijde vraag naar gedehydrateerde producten, een segment waarin de groep al meer dan 30 jaar in gespecialiseerd is. De investering zal ook de werkomstandigheden van de werknemers aanzienlijk verbeteren en het bedrijf in staat stellen een breder productengamma aan te bieden.

Lutosa NV is een familiebedrijf van Belgische oorsprong met twee productievestigingen in Leuze-en-Hainaut en Sint-Eloois-Vijve. Lutosa is aanwezig in meer dan 146 landen en kan bogen op 44 jaar knowhow in de aardappelverwerkende sector. Lutosa produceert en commercialiseert een uitgebreid gamma diepvriesfrieten en aardappelspecialiteiten ( denappeltjes, duchesse, spicy wedges, röstis, purees,…), alsook een biologisch gamma. Voor de professionele sector produceert Lutosa ook verse frieten en aardappelspecialiteiten. Lutosa maakt deel uit van het McCain-concerm uit Canada. Het bedrijf, met een omzet van 11 miljard euro, is ’s werelds grootste producent van diepgevroren aardappelproducten en één van de belangrijkste snack- en appetizerbedrijven ter wereld.

Verbetering van de milieuprestaties

10% van de investering werd besteed aan het verbeteren van de milieuprestaties. Dankzij de nieuwe dienst is de energie-efficiëntie met 15% verbeterd, het waterverbruik met 40% gedaald en het transportverkeer verminderd. Dit project maakt deel uit van Lutosa’s CSR strategie  “Pledge to the World”. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*