Lotus Bakeries start met productie in nieuwe fabriek in Zuid-Afrika

De Belgische beursgenoteerde koekjesmaker Lotus Bakeries is deze maand begonnen met de productie in zijn nieuwe Zuid-Afrikaanse fabriek. Dat deelde de directie vrijdag 10 mei mee op de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering.

Het is de eerste fabriek van Lotus Bakeries buiten Europa. In de fabriek wordt Bear gemaakt, een tussendoortje dat alleen gemaakt is van fruit en geen toegevoegde suiker bevat. Lotus Bakeries gooide zich in 2015 op de markt van de ‘gezonde’ snacks en kocht merken zoals Trek, Nakd, Bear en Kiddylicious. Vorig jaren waren die voor het eerst goed voor een omzet van meer dan 100 miljoen euro.

Grassroots

De Zuid-Afrikaanse fabriek is nu nog in handen van Grassroots, de lokale partner van Lotus, maar de afspraak is dat na een tijdje proefdraaien Lotus de volledige controle neemt over de productie.

Mebane in de VS

Over enkele maanden opent Lotus een tweede fabriek buiten Europa. In het Amerikaanse Mebane gaat in het najaar een speculoosfabriek open. Vandaag wordt alle speculoos nog in Lembeke gebakken en verpakt. Sinds 2016 zijn de Verenigde Staten de belangrijkste speculoosmarkt voor Lotus. ‘We verkochten er vorig jaar 1 miljard koekjes’, meldde CEO Jan Boone in februari.

Speculoos

2018 was een recordjaar voor de Vlaamse koekjesproducent. In zeven jaar tijd verdubbelde de omzet tot ruim een half miljard. Speculoos en speculoospasta vertegenwoordigen 40 procent van de inkomsten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*