Lotus Bakeries koopt Brits koekjesbedrijf

Lotus Bakeries neemt het Britse bedrijf Peter’s Yard over, dat onder meer zuurdesemkoekjes, chips en knäckebröd produceert. Dat heeft de koekjesfabrikant uit Lembeke (Kaprijke) maandag 27 juni 2022 bekendgemaakt. De aankoopprijs bedraagt ongeveer 14 miljoen EUR.

Vanaf 2019 heeft het Belgische bedrijf al een belang van 20 procent in Peter’s Yard, een Britse bakkerij gebaseerd op traditionele Zweedse zuurdesemtechnieken. Het Britse bedrijf bestaat sinds 2008 en produceert koekjes, knäckebröd en platte broden die kunnen worden gebruikt als toast, broodvervanger of gezond tussendoortje. Onlangs is Peter’s Yard ook begonnen met de productie van zuurdesem chips. De bakkerij heeft een omzet van ongeveer 6 miljoen pond (7 miljoen euro).

Natuurlijk voedsel

Lotus Bakeries verklaart dat het voor de overname twee maal de netto omzet van Peter’s Yard zal betalen. Dit komt neer op een bedrag van ongeveer 14 miljoen euro, bevestigt Jan Boone, managing director van Lotus.

Peter’s Yard zal na het afsluiten van de transactie op 1 juli deel gaan uitmaken van de divisie natuurvoeding van Lotus. In eerste instantie zal de nadruk liggen op het versnellen van de groei in het Verenigd Koninkrijk.

Lotus Bakeries, dat genoteerd is op de Beurs van Brussel, verwacht een omzet van 750 miljoen euro tegen 2021.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*