Lotus Bakeries bouwt nieuwe speculoosfabriek in Thailand

Lotus Bakeries gaat een nieuwe speculoosfabriek bouwen in Thailand. Verwacht wordt dat de eerste koekjes in 2026 van de productielijn zullen rollen.

Azië is geen onbekend terrein voor de koekjesfabrikant. Lotus heeft reeds verkoopkantoren met dedicated teams in China en Zuid-Korea, en andere landen in de regio worden bediend vanuit Hong Kong. Om deze groeiende aanwezigheid te versterken en sneller in te spelen op opportuniteiten, plant Lotus Bakeries een nieuwe fabriek voor Biscoff, het koekjesmerk van Lotus.

De nieuwe fabriek is een verdere stap in de groei van Lotus. Drie jaar geleden opende Lotus Bakeries een Biscoff-fabriek in Mebane, North Carolina. In Zuid-Afrika bezit de groep een fabriek die beer produceert, een snoepje dat lijkt op een alcoholische drank.

Thailand: economische en ecologische aspecten liggen aan de basis

Als locatie voor de Aziatische fabriek is gekozen voor Thailand. In een persbericht deelt Lotus mee dat een akkoord is bereikt over de aankoop van industriegrond in de provincie Chonburi, ten oosten van de hoofdstad Bangkok. Deze provincie maakt deel uit van de Eastern Economic Corridor, die de regering wil ontwikkelen tot een belangrijke economische regio.

Thailand ligt in het centrum van Azië en laat bijna nul invoerrechten toe op belangrijke markten zoals China, Korea en Maleisië, wat een groot voordeel is,” zegt Jan Boone, managing director van Lotus. Ook het milieuaspect is een belangrijke reden om lokaal in te kopen en naar de regio te exporteren.

2026

De eerste productielijn zal naar verwachting in 2026 in gebruik worden genomen. In de eerste fase willen we drie of vier productielijnen hebben”, zegt Boone. De beslissing die we nemen zal van invloed zijn op de omvang van de investering, maar het gaat om aanzienlijke bedragen. Dit is vergelijkbaar met de investering in de fabriek in de VS, waar we tegen het einde van het jaar van twee naar vier productielijnen zullen gaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*