Loryma creëert veelzijdige topping voor veganistische gemaksproducten

Loryma, expert in ingrediënten op basis van tarwe, introduceert veganistische kippenborst, een nieuwe optie voor trendy, kant-en-klare toepassingen uit de koelkast. Deze plantaardige filetstroken, gemaakt van gestructureerd tarweproteïne, beloven een authentieke smaak en mondgevoel, maar ook een aantrekkelijk uiterlijk en textuur, en verwerkingsgemak.

De vraag van de consument naar kant-en-klare gekoelde snacks en verse maaltijden groeit gestaag. Of het nu koud of verwarmd wordt gegeten, producten zoals kommen, salades en wraps worden vaak verrijkt met vleeswaren, bijvoorbeeld gegrilde filetstroken. Om de groeiende markt voor plantaardige productalternatieven te bedienen, heeft ingrediëntenfabrikant Loryma echter een plantaardige kipfiletoplossing geïntroduceerd.

Tarweproteïne

Functionele grondstoffen op basis van tarwe maken het mogelijk om vleesalternatieven te creëren die overtuigen op het gebied van zintuiglijke waarneming en smaak en die dankzij eenvoudige productieprocessen geschikt zijn voor een breed scala aan toepassingen. Zo kan het veganistische vleesalternatief, net als een echte voorgekookte kipfilet, zowel koud als warm worden genoten zonder kwaliteitsverlies. Of het nu gaat om een salade topping, een vulling of warm gegeten uit de pan of oven, de groentefilets laten een optimaal samenspel zien van functioneel bindend en gestructureerd tarweproteïne.

Verwerking

De verwerking van een veganistische kipfilet verschilt niet veel van de vleesversie. Eerst worden droge Lory® Tex brokken in water gedrenkt en individueel gekruid, waarbij de getextureerde tarweproteïne de authentieke vleesstructuur perfect nabootst. De gerehydrateerde brokken worden vervolgens versnipperd en gemengd met zowel plantaardige olie als het bindmiddel Lory® Bind op basis van tarwe om een homogene massa te vormen in een “all-in” proces. Deze massa kan dan, net als de vleesvariant, individueel worden verwerkt en wordt meestal in steriele omhulsels afgevuld. Vervolgens wordt het gekookt voordat het uit het omhulsel wordt gehaald en voorverdeeld. De filet kan worden gegrild of gefrituurd in de vorm van reepjes, nuggets, plakjes of blokjes, en het eindproduct wordt op dezelfde manier gebruikt als echte gekookte kipfilet.

Over Loryma:
Loryma, lid van de Crespel & Deiters groep, is een producent van wereldwijd verspreide tarweproteïnen, tarwemeel en functionele melanges met een expertise van meer dan 40 jaar. Het bedrijf is gevestigd in Zwingenberg (Duitsland), waar experts toekomstbestendige oplossingen ontwikkelen die tegelijkertijd voldoen aan de behoeften van de voedingsindustrie en aan de toenemende behoefte aan gezonde voeding in een groeiende wereldbevolking. De verantwoorde en regionaal ingekochte ingrediënten optimaliseren de stabiliteit, textuur en smaak van vlees en vis, vegetarische en veganistische toepassingen, bakkerijproducten, convenienceproducten en snoepgoed. Hoogwaardige grondstoffen in combinatie met diepgaande kennis van de verwerking maken Loryma tot een betrouwbare partner voor service, productontwikkeling en het leveren van op maat gemaakte oplossingen die voldoen aan de eisen van deze tijd.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*