Lobster Fish introduceert twee nieuwe, duurzame visssoorten op Horeca Expo

Lobster Fish zal exclusief twee verse vissoorten aanbieden, nl. de Spaanse Balfego tonijn en de Noorse Mowi zalm de Mowi Supreme zalm, die tweeënhalf jaar in Noorse wateren wordt gekweekt voordat hij op de markt komt. Christof Malysse spreekt zijn vertrouwen uit in de grote belangstelling van de horeca voor dit exclusieve aanbod. Lobster Fish is vastbesloten om deze innovatieve producten te promoten, te beginnen op de Horeca Expo in Gent van 19 tot 22 november.

Lobster Fish, het bedrijf van Christof Malysse en zijn rechterhand Niels Vanwassenhove, dat dit jaar zijn 25-jarig bestaan vierde, kan een indrukwekkend palmares voorleggen. In de afgelopen drie jaar is het volume met 70 procent gestegen tot 1.700 ton, met een omzet van 31 miljoen euro. Stilstaan is voor Christof Malysse gelijk aan achteruitgaan. Op dit moment voegt hij een aantal nieuwe, onbekende maar zeer smaakvolle internationale vissoorten toe aan zijn toch al brede assortiment, waarmee hij de horeca, viswinkels en retailers in heel het land bedient.

De topkoks zijn vaak voorstanders van het promoten van niet-bekende en niet-commerciële vis op het bord. “Bij het beoordelen van nieuw aanbod, zoals de Spaanse Balfego tonijn of de Noorse Mowi zalm, kijken de chefs niet alleen naar de kwaliteit of de smaak, maar ook steeds meer naar het duurzame karakter bij het kweken of vissen zelf”, vertelt Christof Malysse.

Exclusief voor de horeca

Beide genoemde verse vissoorten (de Mowi Supreme zalm wordt in Noorse wateren liefst twee en een half jaar gekweekt voordat hij op de markt komt) worden vanaf nu exclusief aangeboden door Lobster Fish. “Er bestaat maar weinig twijfel dat er bij de horeca grote belangstelling zal ontstaan voor dit aanbod,” aldus Christof Malysse. “We zullen er ook alles aan doen om dit nieuwste en innovatieve aanbod te helpen promoten, zodat het een mooi verhaal wordt. Dat zal de komende dagen al meteen gebeuren op de Horeca Expo in Gent, die plaatsvindt van 19 tot 22 november.”

Realistische optimist

Christof Malysse is, net als veel ondernemers, van nature positief en optimistisch. Maar hij is ook realistisch. “We weten dat zaken ook altijd snel kunnen veranderen,” aldus Malysse. “Kijk maar naar onze zware energiefacturen, de indexatie van de loonkost, of de oorlogssituaties in onze achtertuin. De vraag blijft daarom: welke impact zal dat nog hebben op Europa?”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*