Lindemans scoort opnieuw Hattrick

Lambiekbrouwerij Lindemans uit Vlezenbeek scoort drie prijzen! De jury van de Brussels Beer Challenge bekroont Lindemans Oude Gueuze Cuvée René met zilver in de categorie ‘Old style Gueuze’. Lindemans SpontanBasil en GingerGueuze krijgen in hun respectievelijke categorieën ook een zilveren en bronzen medaille om de hals.

Oude Gueuze Cuvée René (6% vol), onlangs op de World Beer Awards verkozen tot ’s Werelds Beste Gueuze’, is een blend van 3 jaar oude lambiek en lambiek van minstens 1 jaar oud gerijpt op eikenhouten vaten. Deze gouden parel bevat een complexe, perfect gebalanceerde fris-zurige smaak.

Ook de ‘Botanical Lambics’ van Lindemans, een reeks van oude gueuzes met een pittige twist van verse kruiden, veroveren de harten van de jury. In de categorie ‘Herb & Spice’ krijgt SpontanBasil (6% vol) een zilveren medaille. Dit meesterwerk van Lindemans en de Deense Mikkeler Brewery is een assemblage van op eik gerijpte 1 en 2 jaar oude lambiek verrijkt met verse basilicum. Het resultaat is een intrigerend en complex smakenpalet, afgerond met een droge fris-zurige afdronk.

De botanische GingerGueuze (6% vol) vervoegt het rijtje met brons. Deze eigenzinnige Oude Gueuze combineert 1 tot 3 jaar oude lambiek gerijpt in eiken foeders met verse Thaise gember.

HORAL • Hoge Raad voor Ambachtelijke Lambiekbieren

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*