Limburgse likeur uit 1833 wint prestigieuze prijs

Kim Vanheel van De Korhaan in Hechtel-Eksel is bijzonder tevreden. Haar Elixir de Spiekelspade is onlangs uitgeroepen tot de beste likeur op de Frankfurt International Trophy Competition 2021 wedstrijd, waaraan 52 landen deelnamen en maar liefst 3800 dranken.

De officiële oorkonde van de Grote Gouden Medaille werd aan Distilleerderij De Korhaan uitgereikt. Dit bevestigt dat de oude kruidenlikeur Spiekelspade Elixer nog niets van zijn charme verloren heeft. Het is immers het oudste elixer van het land, voor het eerst ontwikkeld in 1833 door ingenieur Keifer de Hechtel. Vandaag wordt de likeur nog steeds op dezelfde manier gemaakt,” zegt Kim Vanheel, commercieel directeur van De Korhaan. “We zijn erg trots op deze prijs.”

De Korhaan is de nieuwe en oude naam van de distilleerderij, die vroeger bekend stond als Leukenheide en Gebroeders Scheelen. Het bedrijf werd in 1833 opgericht door de Nederlander Antoon Bijvoet, die in Hechtel begon met het distilleren van brandewijn, jenevers en likeuren. Vandaag werkt het bedrijf nog steeds volgens traditionele methoden. Het assortiment bestaat voornamelijk uit producten zoals gin, jenever, likeur en advocaat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*