Lille organiseert een tentoonstelling over bier

Deze zomer wordt in Lille een grote tentoonstelling over bier gehouden. De “Beer Experience” biedt een ontdekkingscircuit van 5000 jaar geschiedenis, gestructureerd rond tentoonstellingsruimtes, leuke en meeslepende ervaringen, zintuiglijke workshops en proeverijen, aldus de organisatoren in een persbericht. Het evenement is sedert 3 juli aan de gang en duurt tot 30 augustus in het Grand Palais van Lille.

In navolging van België en andere landen heeft ook Frankrijk de laatste jaren een enorme groei gekend van het aantal brouwerijen; er zijn er vandaag meer dan 1.600, drie keer meer dan vijf jaar geleden. De regio Hauts-de-France, die historisch gezien rijk is aan brouwerijen, vormt geen uitzondering op deze heropleving. Om deze knowhow aan het grote publiek te tonen, hebben de regionale autoriteiten een plan opgevat om in de nabije toekomst een permanente “Cité de la bière” op te richten.

Bière Expérience

Ondertussen is er de Bière Expérience in het Grand Palais die de bierliefhebbers tijdens de zomervakantie de mogelijkheid biedt om deze gegiste drank in zijn verschillende facetten te benaderen. Een levensgrote hopboerderij (100 vierkante meter en 7 meter hoog) en rijen brouwgerst werden geïnstalleerd. Een labo en twee brouwerijen werden gereconstrueerd, waarvan de eerste dateert van het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw, en de tweede van hedendaagse origine is. Een jacuzzi met etherische hopolieën laat de bezoekers toe om te ontspannen tussen twee proeverijen door.

Het bargebied zal worden beheerd door de teams van La Capsule, een traditionele bierbar in Lille. Er is een speciale week gepland rond de Belgische nationale feestdag.

Grand Palais, Lille

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*