Ligt er morgen nog brood op de plank?

Bart Buysse roept in een opiniestuk alle partners in de keten op om verder te kijken dan de korte termijn en te blijven samenwerken aan een duurzame toekomst. “Onze bedrijven moeten voldoende marge overhouden om te innoveren en te investeren in duurzame oplossingen en in de voeding en jobs van morgen”, schrijft de CEO van Fevia, de federatie van de voedingsbedrijven.

  • de opkomst van het Omikron -virus leidt tot veel werkverlet en is zwaar om dragen voor de voedingssector (1 op 8 werknemers is afwezig, volgens de laatst enquête)
  • vandaar de vraag aan de vakbonden naar flexibele werkoplossingen zonder nodeloze administratieve rompslomp
  • een pluim voor de federale regering die wel flexibel werken mogelijk maakte
  • de hele keten moet met begrip naar deze situatie kijken en geen boetes gaan opleggen bij te late leveringen, zelfs als dat contractueel mag
  • een ander fenomeen zijn de ongekende kostenverhogingen die het prijskaartje om voeding en dranken te produceren enorm de hoogte in drijven
  • die kosten moeten kunnen doorgerekend worden, zo niet leidt dit tot een economisch kerkhof
  • sterker nog, de voedingsbedrijven moeten een gezonde winstmarge blijven behouden, want de voedingsbedrijven moeten verder kunnen innoveren en investeren in duurzame oplossingen en in de voeding en jobs van morgen
  • We vragen van onze ketenpartners dan ook om te blijven samenwerken aan duurzame antwoorden op de vraag “Wat Eten We Morgen?

Lees verder op de site van Fevia

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*