Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe verkozen tot Belgische Wijnambassadeurs 2022

De vzw Belgische Wijnbouwers heeft Liesbeth Van Impe en Jeroen Roppe verkozen tot Ambassadeurs van de Belgische Wijn voor 2022. Met deze prijs eert de wijnfederatie elk jaar een persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar bijzonder heeft ingezet voor de Belgische wijnbouw.

Van Impe en Roppe hebben deze prijs te danken aan de podcast Het Punt Van Impe, die ze samen produceren en waarin ze bijna elke aflevering beginnen met een glas Belgische wijn en deze kort becommentariëren. De ambassadeur van het duo werd bekendgemaakt op de 33e Horeca Expo in Sint-Denijs-Westrem (Gent).

“Onze nieuwe ambassadeurs zijn echte liefhebbers van Belgische wijn”, zegt Lodewijk Waes, voorzitter van de vzw Belgische Wijnbouwers. “Aan hoorbaar enthousiasme geen gebrek, want ze beginnen bijna elke aflevering met een nieuwe fles Belgische wijn. Onder de duizenden luisteraars van de podcast hebben velen waarschijnlijk al een fles Belgische wijn gekocht. Daarvoor verdienen ze terecht de titel “Belgische Wijnambassadeurs 2022”.

Tot de vorige Belgische wijnambassadeurs behoren Kris Peeters (toenmalig minister van Landbouw), Johan Verhoeven (drijvende kracht achter de FOD-economie in de beginjaren van België als wijnland), wijnjournalist Alain Bloeykens en sommelier Gianluca Di Taranto, alsook José Lemahieu, Gido Van Imschoot en de andere bestuursleden van de Vlaamse Sommeliervereniging, die elk jaar de wedstrijd Beste Belgische Wijn organiseert.

Liesbeth van Impe is sinds 2013 hoofdredacteur van Het Nieuwsblad en dit samen met Pascal Weiss. Jeroen Roppe is persvoorlichter van Visit.Brussels en werkt als moderator en freelance journalist.

Over Belgische Wijnbouwers vzw
De Belgische Wijnbouwers vzw werkt aan de verbetering van de kwaliteit van de Belgische wijn, aan de professionalisering van de wijnbouw in België en aan de bekendheid van de Belgische wijn bij binnen- en buitenlandse consumenten. Daartoe organiseert de vereniging promotie-evenementen en opleidingen, brengt zij wijnbouwers met vragen of behoeften met elkaar in contact, tracht zij juridische en administratieve kwesties te verduidelijken of te vereenvoudigen, onderhandelt zij over aantrekkelijke gezamenlijke aankopen, enz. De vereniging zonder winstoogmerk telt ongeveer 140 leden, waarvan de meeste actieve wijnbouwers zijn.
Meer informatie: https://belgischewijnbouwers.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*