Leonidas ondertekent Beyond Chocolate Charter en herbevestigt engagement voor duurzamere cacao

Op 15 februari ondertekende Leonidas het handvest “Beyond Chocolate”. Met dit charter verbindt Leonidas zich ertoe samen te werken aan een brede waaier van uitdagingen op het gebied van duurzame cacao, zoals de strijd tegen ontbossing en de verbetering van de levensomstandigheden van de cacaoboeren.

Sedert 1 oktober 2021 gebruikt Leonidas gecertificeerde cacao voor de productie van al zijn pralines. Leonidas heeft hiervoor de labels Rainforest Alliance en Cocoa Horizons gekozen.
Deze certificeringen komen in de eerste plaats ten goede aan de 2.450 cacaoboeren en hun gezinnen, wier levens- en arbeidsomstandigheden daardoor worden verbeterd.

Een nieuwe stap werd gezet op 15 februari van dit jaar, toen Leonidas het Beyond Chocolate-charter ondertekende, een Belgisch initiatief dat de deelnemers ertoe verbindt actief de ontbossing te bestrijden en de cacaoboeren een behoorlijk inkomen te garanderen.

Beyond Chocolate-charter

Het Beyond Chocolate Secretariaat: “We zijn verheugd Leonidas te mogen verwelkomen in het Beyond Chocolate partnerschap. Het is een grote stap voor de Belgische chocolade dat een van de belangrijkste spelers in de sector onze ambitieuze duurzaamheidsverbintenissen steunt.”

Philippe de Selliers, CEO van Leonidas: “We zijn erg trots dat we dit charter ondertekenen om de hele Belgische chocoladesector duurzamer te maken. Wij wensen te benadrukken dat alle initiatieven die Leonidas neemt voor een betere toekomst voor mens en planeet, geen gevolgen hebben voor de consument”.

De meester-chocolatiers van Leonidas blijven de fijnheid, versheid en kwaliteit van de chocolade garanderen door te kiezen voor chocolade gemaakt met 100% pure cacaoboter en zonder palmolie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*