Le Pain quotidien herstelt langzaam en breidt uit in Nederland

De Belgische keten is met zijn herstructureringen begonnen. De restaurantketen bouwt zijn netwerk van franchisenemers opnieuw uit – vooral in de Verenigde Staten en Brazilië – en in Nederland werd de franchise-zaken zelfs terug overgenomen. Doel is om daar sterk uit te breiden!

Na een ingrijpende herstructurering afgelopen zomer herstelt Le Pain Quotidien zich geleidelijk. Donderdag 25 maart kondigde het de overname aan van de zeven restaurants die voorheen in Amsterdam werden geëxploiteerd door een duo Nederlandse ondernemers. De Belgische bakkerij- en restaurantketen, die van lokale ingrediënten en authenticiteit haar handelsmerk heeft gemaakt, lanceert een uitbreidingsplan in Nederland.

Sinds de intrede van het Belgische investeringsfonds M80 in het kapitaal van de nieuwe holdingstructuur (Brunchco21) en de komst van Annick Van Overstraeten als CEO, is het zeer snel gegaan bij Le Pain Quot’. In de zomer van 2020 maakte de groep een doorstart met eigen restaurants in Frankrijk en België, om vervolgens de 16 beste etablissementen van het Britse netwerk over te nemen. Terzelfder tijd heeft zij haar netwerk van master-franchises over de hele wereld hervormd, zodat het totale aantal verkooppunten nu 200 bedraagt.


Succes in New York

We zijn heel wat verkooppunten kwijtgeraakt, vooral in de Verenigde Staten, maar ondertussen zijn we ons blijven ontwikkelen”, zegt Annick Van Overstraeten. Wij zijn van nul begonnen in de Verenigde Staten, met de Aurify groep als onze partner: naast hun 55 verkooppunten in onze kleuren, hebben zij er nu 12 overgenomen van het Franse bedrijf Kayser in New York. Deze zullen half april worden omgetoverd tot Pain Quotidien. En andere master franchises hebben het overgenomen, zoals in Brazilië en Mexico.

Ook zijn ondertussen de eerste stappen op het digitale vlak gezet. Een andere nieuwigheid is een getrouwheidskaart, die de groep over enkele dagen in het Verenigd Koninkrijk en vervolgens in september of oktober in Frankrijk en België zal lanceren.

Nederland

Donderdag 25 maart kondigde Le Pain Quotidien de overname aan van de zeven Nederlandse restaurants van Le Pain Quotidien in Amsterdam aan. Voorheen werden die geëxploiteerd door een duo Nederlandse ondernemers. “Er is nog veel ontwikkelingspotentieel op deze markt”, stelt CEO Annick Van Overstraeten.. Vroeger runden Arne Altmann en Hubert Nieuwendijk onder franchise zeven Amsterdamse verkooppunten van Le Pain Quotidien in Nederland . Le Pain Quotidien neemt die restaurants nu alle zeven in eigen beheer over. Door die overname kunnen wij sneller schakelen”, meent de CEO Annick Van Overstraeten.”

Le Pain Quotidien neemt niet alleen de restaurants en hun personeel over, maar ook de twee ondernemers, die nu de Nederlandse tak zullen leiden. Le Pain Quotidien zal blijven groeien buiten de Moerdijk door nieuwe vestigingen in andere steden. Den Haag, Rotterdam, Utrecht, Breda, Eindhoven en Maastricht, maar afhankelijk van de vraag en de mogelijkheden kunnen ook nog andere steden aan de lijst worden toegevoegd. In tegenstelling tot Amsterdam zal dit deel van de expansie geschieden door het inschakelen van franchisenemers.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*