Lambiek Fabriek scoort

Lambiek Fabriek uit Sint-Pieters-Leeuw zette op de Brussels Beer Challenge een topprestatie neer en neemt maar liefst een bronzen en twee gouden medailles mee naar huis. In de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’ deelt de Young & Wild Fontan-Elle samen met de Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6 het erepodium. In de categorie ‘Old style Fruit-Lambic’ won de druivenlambiek Juicy & Wild Muscar-Elle het goud en pakte de zwarte bessenlambiek Black-Belle de derde plaats.

“Vijf jaar geleden zijn we gestart met onze brouwerij. Intussen hebben we al een mooie portfolio lambiekblends opgebouwd. Deze medailles zijn dan ook een enorme aanmoediging om op het ingeslagen pad verder te gaan. Mijn collega Jozef en ik gaan straks een goede fles ontkurken om dit mooie resultaat te vieren”, zei een enthousiaste Jo Panneels na afloop van de awardceremonie.Young & Wild Fontan-Elle is een ongefilterde blend van 2-jaar oude lambieken die zorgvuldig geselecteerd werden omwille van hun fijn aroma.

Juicy & Wild Muscar-Elle is een lambiekblend met gemacereerde Muscaris-druiven, die geteeld zijn op het Limburgse wijndomein Hoenshof. Het alcoholvolumegehalte bedraagt 8,8 procent. Het fruitaroma is prominent aanwezig. De Juicy & Wild Black-Belle is eveneens een ongefilterde lambiekblend met zwarte bessen (cassis) met een alcoholpercentage van 7% vol.Lambiek Fabriek werd opgericht in 2016. Deze jonge lambiekbrouwerij die gevestigd is op drie locaties in Sint-Pieters-Leeuw, Ruisbroek en Lot wordt gerund door Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten. Ze brouwen hun lambiek volledig zelf en laten die daarna rijpen op Franse eikenhouten vaten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*