Lambiek Fabriek en Brouwerij Belgoo presenteren nieuwe producten

Lambiek Fabriek en Brouwerij Belgoo hadden aanvankelijk niets met elkaar te maken, maar ze ontmoetten elkaar bij toeval in de Georges Wittouckstraat 61 in Sint-Pieters-Leeuw. Dat was het begin van een mooi verhaal dat zeker nog niet ten einde is. Jo Van Aert, afkomstig uit Alsemburg, brouwde zijn eerste bieren in Wallonië. Al snel werd duidelijk dat hij groter wilde denken, en zo kwam hij terecht in de Georges Wittouckstraat 61 in Sint-Pieters-Leeuw. Daar ontmoette hij Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten. Lambiek Fabriek werd door hen opgericht in 2016 en Jo Van Aert kwam erbij in 2017.

Lambiek Fabriek produceert al haar Lambiek zelf op artisanale wijze. Het woord “Fabriek” in de naam verwijst naar de naam van de straat waar het allemaal begon, de Fabriekstraat in de Leeuwse wijk van Ruisbroek. Omdat er niet genoeg ruimte was voor een brouwerij, werden de ketels van de Belgoo-brouwerij in de Georges Wittouckstraat in Sint-Pieters-Leeuw gebruikt. En deze samenwerking leidde tot een versnelling op alle niveaus, zowel in kwantitatief als in kwalitatief opzicht. …… De Lambik Fabriek produceert Oude Geuze Brett-Elle, Oude Kriek Jart-Elle, Biologische Geuze Natur-Elle, Young & Wild Fontan-Elle, Juicy & Wild Black-Belle, Juicy & Wild Pluri-Elle en Juicy & Wild Muri-Elle. Ook het bierassortiment van Belgoo is indrukwekkend: Belgoo Saisonneke Bio, Belgoo Luppo Extra, Belgoo Magus, Belgoo Saisonneke Extra, Belgoo Keekebisj 33 cl, Belgoo Arbo en Belgoo Luppoo.

Nieuwe producten

Beide brouwerijen hebben zopas nieuwe producten gelanceerd. Lambiek Fabriek inrroduceerde een biologische versie van respectievelijk Juicy & Wild Black-Belle en Organic & Wild Black-Belle, en Brouwerij Belgoo twee nieuwe artisanale bieren: Belgoo Hoppy Pils en een biologische versie van Bloemekei.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*