Lactalis neemt Italiaanse kaasfabrikant Nuova Castelli over

De Franse zuivelonderneming Lactalis heeft de Italiaanse kaasmaker Nuova Castelli overgenomen van het private equity bedrijf Charterhouse Capital Partners.

Door de transactie breidt Lactalis, via haar Lactalis Group Italia-dochteronderneming, haar uitgebreide portfolio in Italië verder uit, die nu Parmalat, Galbani, Invernizzi, Vallelata, Locatelli en Cademartori omvat.

Nuova Castelli, met hoofdzetel in Reggio Emilia, richt zich voornamelijk op Italiaanse beschermde oorsprongsbenamingen van kaasproducten zoals parmigiano reggiano, grana padano en gorgonzola.

Het bedrijf heeft meer dan 1.000 mensen in dienst op ongeveer 20 locaties in Italië en overzee.

Het in Londen gevestigde Charterhouse verwierf Nuova Castelli in 2014 van de oprichter. Charterhouse zei dat Nuova Castelli onder haar eigenaar haar internationale aanwezigheid heeft vergroot, nieuwe relaties heeft opgebouwd met retailers en verdere groei heeft doorgemaakt, waaronder de overname van Alival in Italië, North Coast in Polen en Empire Speciality Cheese in de VS.

Lactalis – de eigenaar van merken als Président, Stonyfield Farm en Rachel’s Organic – heeft een jaaromzet van ongeveer € 18,5 miljard, waarbij kaas een derde van het bedrijf uitmaakt.

Eerder dit jaar groeide de onderneming haar activiteiten in Azië met de overname van de Indiase zuivelonderneming Prabhat.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*