Kwaliteitsmanager Perversi stapt op bij Barry Callebaut

Pablo Perversi zal zijn functie als kwaliteitsmanager bij Barry Callebaut met ingang van september neerleggen. ’s Werelds grootste chocoladefabrikant levert nog altijd een strijd met een ernstige salmonellabesmetting. Maar de chocoladegigant zegt dat zijn vertrek daarmee niets te maken heeft.

De timing van Perversi’s vertrek is opmerkelijk. Het in Zwitserland gevestigde bedrijf vernietigt momenteel tussen de 1.000 en 2.000 ton chocolade die in zijn Belgische fabriek is geproduceerd. De chocolade is mogelijk besmet met de Salmonella-bacterie. De bacterie zat in een partij lecithine, een bindmiddel. De besmette grondstof was afkomstig van een Hongaars bedrijf, aldus Barry Callebaut. De chocoladeproducent wil de naam van dat bedrijf niet bekendmaken.

De besmetting heeft verstrekkende gevolgen. De mogelijk besmette chocolade is terechtgekomen in de machines van chocoladefabrikanten als Mondelez en Neuhaus, die hun fabrieken wekenlang hebben moeten sluiten om ze te ontsmetten. Hierdoor lopen de verliezen voor de bedrijven in de miljoenen.

Goede verstandhouding

Volgens bedrijfswoordvoerder Frank Keidel heeft het vertrek van de viezerik niets te maken met de besmetting. Paul verlaat Barry Callebaut in goed vertrouwen. Al voor dit incident had hij besloten het bedrijf te verlaten.
Volgens een persbericht is hij op zoek naar een nieuwe carrièremogelijkheid buiten het bedrijf. Barry Callebaut wilde niet zeggen waar hij zal gaan werken. Er is nog geen opvolger voor Perversi.

Perversi was vijf jaar lang verantwoordelijk voor kwaliteit. Hij is ook verantwoordelijk voor de afdelingen Gourmet (voor chocolatiers), Innovatie en Duurzaamheid. Perversi is een van de belangrijkste aanjagers van onze groei geweest,” zegt Keidel. Onder zijn leiding is onze Gourmet-afdeling een winstgevende groeidivisie geworden. We hebben baanbrekende innovaties gelanceerd (zoals robijnroze chocolade) en we zijn toonaangevend op het gebied van duurzaamheid.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*