Kwak krijgt officieel Belgisch hop certificaat

Voortaan krijgt Kwak het officieel ‘Belgische hop’ certificaat. Brouwerij Bosteels, deel van AB InBev, werkt al jaren samen met lokale hoptelers uit Poperinge en ziet die duurzame samenwerking nu verzilverd met een officieel certificaat. Vanaf november zal het Belgische Hop-certificaat ook op de verpakking van alle Kwak varianten prijken. De oogst van de hop vindt deze week plaats en de verwerking ervan is volgende week gepland.

Kwak bier bestaat voornamelijk uit Belgische cascade aromahop met een uniek citrus/bloemig en grapefruitkarakter. Deze hop gedijt goed in Poperinge en past perfect bij het smaakprofiel van de Kwakbieren. De hopvariëteit van Amerikaanse oorsprong doet het heel goed in ons milde, martieme zeeklimaat. Deze klimaatrobuuste hop groeit zeer goed op de Poperingse hopvelden en past perfect bij het smaakprofiel van de Kwakbieren.

H.Van Remootere

Mooi smakenpalet

Hans Van Remootere, brouwmeester bij brouwerij Bosteels: “Belgische hop staat voor kwaliteit gezien de hoge standaarden die vereist zijn om hop in België te telen. De regio van Poperinge heeft, naast een eeuwenlange traditie in de hopteelt ook een vruchtbare bodem en een uniek terroir, wat zorgt voor een mooi smakenpallet. We zijn zeer trots om lokaal samen te werken met jonge dynamische hoptelers in Poperinge.”

De hopteelt is niet zonder uitdagingen dit jaar. De droogte en extreme hitte hebben een grote impact op de ontwikkeling van de hop, waardoor er dit jaar bijna een halvering van de opbrengst is. De kwaliteit, daarentegen, is wel excellent. De Belgische, vochthoudende kleigrond en de robuustheid van de variëteit Cascade zorgen voor een eindproduct van topkwaliteit voor elk Kwak biertje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*