Neemt Dossche Mills ‘Ceres’ van Franse ‘Moulins Soufflet’ over?

De Belgische molengroep Dossche Mills onderhandelt met het Franse Moulins Soufflet over de overname van de Belgische dochteronderneming Ceres.

De omzet van Ceres bedroeg in het boekjaar midden 2016-2017 zo’n 77,7 miljoen euro. Met een omzet van 320 miljoen euro (2018) is Dossche Mills veel groter. De Fransen hebben Dossche zelf benaderd. Het bedrijf doet het niet goed de laatste tijd. Het draait verlies. In datzelfde boekjaar zou het om 1 miljoen euro gaan.

Groeien

“Voor ons zou die aankoop nuttig zijn om verder te groeien”, vertelt CEO Kristof Dossche. “Enerzijds willen we nieuwe klanten winnen, anderzijds willen we de druk op onze schouders onder controle houden, want we ondervinden steeds meer druk van grote bakkerijen en supermarkten.

Meneba

De overname van Ceres komt anderhalf jaar na de overname van de Nederlandse groep Meneba. De integratie van Meneba is nog steeds aan de gang. Het zal nog anderhalf jaar duren”, zegt Dossche.

Ceres

De overname van Ceres is nog niet afgerond. We hebben een overeenkomst met Moulins Soufflet, maar we wachten nog steeds op de goedkeuring van de ondernemingsraad en de Belgische mededingingsautoriteit.”

Dossche Mills maakt deel uit van het voedingsbedrijf Dossche Group. Het heeft een omzet van 430 miljoen euro en stelt 700 mensen tewerk. Zie video

Bron: De Tijd

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*