Koffiebedrijven slaan de handen ineen om de boeren in Indonesië te sensibiliseren en te beschermen tegen COVID-19

Toen de wereldwijde COVID-19 pandemie Indonesië in maart trof, had de 56-jarige koffieboer Sayanah uit Juku Batu Village in Banjit nog niet eens gehoord van het virus, laat staan hoe hij de verspreiding ervan naar zijn familie en gemeenschap kon voorkomen.

Indonesië is de op drie na grootste producent van koffie ter wereld, met 90% productie door kleinschalige boeren die van de koffie afhankelijk zijn voor hun levensonderhoud. Sayanah is een van de meer dan 10.700 boeren, die koffie verkopen aan de agribusiness Olam International. Daardoor kan hij profiteren van sensibilisering, persoonlijke beschermingsmiddelen en essentiële benodigdheden doordat Olam en zijn wereldwijde koffieklanten, zoals de Italiaanse koffieproducent Lavazza, Nespresso en de in Canada gevestigde Moeder Parkers Thee & Koffie zich daar gezamenlijk toe verbonden hebben.

Lavazza, Mother Parkers Tea & Coffee en Nespresso

Vivek Verma, Managing Director en CEO, Olam Coffee, zegt daarover: “Onze hartelijke dank gaat uit naar Lavazza, Mother Parkers Tea & Coffee en Nespresso voor hun overweldigende steun. Koffieboeren over de hele wereld hebben al een klap gekregen omwille van de lage prijzen en de pandemie vormt nu een urgent existentieel risico voor hen. Samen met onze klanten is de prioriteit om samen te werken zodat de boeren veilig blijven en in deze moeilijke periode worden bijgestaan!”.

Maskers, handgels en voeding

Vanaf juli zijn er donatiepakketten bestaande uit gezichtsmaskers, handreinigers en basisvoedingsmiddelen zoals rijst, noedels, suiker en bakolie uitgedeeld aan koffieboeren in de hele Indonesische regio’s Sumatra en Java. Het sensibiliseren van plattelandsdorpen en boerengemeenschappen voor COVID-preventie is ook een prioriteit geweest voor de teams van Olam ter plaatse om de verspreiding van het virus te helpen beteugelen.

Steun

“We zijn ons soms niet bewust van de ernst van de pandemie en gaan vrijuit zonder gezichtsmaskers te dragen. Deze donatie heeft ons eraan herinnerd dat we de gezondheidsprotocollen moeten volgen om verdere verspreiding van het virus te voorkomen”, aldus Sayanah.
De 57-jarige koffieboer Sukman uit Menanga Jaya Village in Banji voegde hieraan toe: “Dit helpt ons echt om door de pandemie heen te komen en we zijn erg dankbaar voor de voedselpakketten en de PBM’s”.

Buiten Indonesië blijft Olam Coffee samenwerken met partners over de hele wereld in Azië, Afrika en Latijns-Amerika om aanzienlijke middelen in natura en financiële steun in de strijd tegen COVID-19 in te zetten.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*