Kivits Logistics Group neemt Rotterdamse Fruit Wharf over

Kivits Logistics Group B.V. (KLG) heeft een overeenkomst bereikt met de Belgische onderneming New Fruit Wharf nv (BNFW) voor de overname van 100% van de aandelen in Rotterdam Fruit Wharf B.V. (RFW). De overname is met onmiddellijke ingang van kracht. De twee partijen waren al enige tijd in gesprek over een mogelijke samenwerking, die uitmondde in een volledige overname door KLG.

Aangezien Fruit Wharf (BNFW) zich voornamelijk richt op de maritieme sector en haar huidige locatie in de Merwehaven in Rotterdam bestemd is voor stadsontwikkeling en er geen vooruitzicht is op een geschikte aanlegplaats voor BNFW in de haven van Rotterdam, heeft BNFW besloten haar locatie in Nederland te verkopen. BNFW was op zoek naar een sterke partner die dezelfde kwaliteit van dienstverlening aan zijn klanten en dezelfde aandacht voor zijn medewerkers kon garanderen. Kivits Logistics Group (KLG) is goed gepositioneerd om waarde toe te voegen aan de gehele supply chain voor fruit en andere verse producten in Ridderkerk (nieuw koelhuis in Nieuw Reyerswaard), Meern, Elshout, Waalwijk en Asse-Zellik (B). Voorlopig zal KLG gebruik blijven maken van de bestaande faciliteiten van RFW, maar kan zij haar klanten ook andere faciliteiten aanbieden. Bovendien zullen de klanten van RFW voortaan gebruik kunnen maken van de deskundigheid van KLG op het gebied van onder meer diensten met toegevoegde waarde (verpakken en herverpakken) en van het transport- en distributienetwerk van KivitsDrunen.

In een eerste fase zullen de installaties van RFW aan de Korte Vaartkade en de Middenkade in de haven van Rotterdam in het netwerk van KLG worden geïntegreerd. In overleg met het Havenbedrijf Rotterdam, de gemeente Rotterdam, afnemers en andere belangstellenden onderzoekt KLG de meest geschikte toekomstige locatie voor de afnemers van RFW. RFW zal zich blijven concentreren op zijn activiteiten in Hamburg, Antwerpen-Zeebrugge en Zuid-Afrika (3 locaties).

Rob van Opzeeland, CEO van KLG: “Wij zijn verheugd dat wij een overeenkomst hebben bereikt met BNFW. De partijen onderhouden reeds geruime tijd goede betrekkingen en hebben elkaar ontmoet in het belang van de klanten en de werknemers. De besprekingen hebben uiteindelijk tot een verkoop geleid.”

Johan Claes, CEO van BNFW: “Het netwerk van KLG en het feit dat het ook een familiebedrijf is met een focus op kwaliteit, maken deze locatie de ideale nieuwe thuisbasis voor de klanten en medewerkers van RFW. Ondertussen blijft BNFW investeren in haar faciliteiten in de andere havens.”

Kivits Logistics Group B.V.

Kivits Logistics Group is een familiebedrijf dat al meer dan 75 jaar bestaat. KLG is een groep van bedrijven die zich de afgelopen 20 jaar heeft ontwikkeld tot een belangrijke speler op het gebied van gekoelde levensmiddelenlogistiek, met als belangrijkste producten gekoelde levensmiddelen en groenten en fruit. KLG onderscheidt zich in de markt door haar transparante partnerships met hoge toegevoegde waarde. KLG heeft ongeveer 500 werknemers, een tiental koelhuizen en een transportafdeling met ongeveer 150 koelwagens. KLG heeft ook participaties in verschillende import-, ompak- en verpakkingsbedrijven, evenals in Boostlogix, een bedrijf dat zich richt op procesverbetering, kwaliteit en ICT in de logistiek. Alle KLG-bedrijven streven ernaar dit op een zo duurzaam mogelijke manier te doen.

New Belgian Fruit Wharf N.V.

De Belgische New Fruit Wharf N.V. maakt deel uit van de SEA-invest groep. SEA-invest is aanwezig in 8 landen en 25 havens in Europa en Afrika.
BNFW is actief in Hamburg (FKZ en U. Stein) met de opslag en behandeling van groenten en fruit, in Antwerpen (BNFW/Belfruc) met de behandeling en opslag van fruit in containers alsook douane- en expeditieactiviteiten, in Zeebrugge met de opslag en behandeling en verpakking van verse producten
(BNFW – Belfruc) en Flanders Cold Center voor de opslag van sappen en groenten onder gekoelde en diepgevroren omstandigheden. In Zuid-Afrika (SAFT) met koelhuizen in Kaapstad (Atlantic Hills), Killarney) en Paarl.

Fruit Wharf Rotterdam B.V.


RFW is opgericht in 2010 en is gespecialiseerd in het lossen van speciale koelschepen en het vervoer en lossen van koelschepen. RFW is in staat om grote hoeveelheden te behandelen en op te slaan in zijn verschillende koelhuizen. De douanedienst is gespecialiseerd in alle verse producten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*