Kellogg’s splitst op in drie aparte bedrijven

Het Amerikaanse voedingsbedrijf Kellogg’s heeft besloten zich op te splitsen in drie afzonderlijke bedrijven, die zich elk op een ander onderdeel van de groep zullen richten. Het bedrijf maakte de aankondiging vandaag 21 juni 2022 bekend. De drie nieuwe ondernemingen zullen op de beurs worden genoteerd. In elk van bedrijven bevindt zich een groot groeipotentieel.

Kellogg’s is van plan de spin-off tegen eind 2023 te voltooien, afhankelijk van goedkeuring door de Amerikaanse autoriteiten. De drie nieuwe entiteiten zijn: Global Snacking Company, North America Cereal Company en Plant Company. De eerste en grootste (goed voor ongeveer 80% van de netto-omzet van de Groep in 2021) zal verantwoordelijk zijn voor de internationale verkoop van snacks, granen en pasta, alsook van diepgevroren ontbijt in Noord-Amerika. De tweede eenheid zal zich richten op de verkoop van granen in de VS, Canada en het Caribisch gebied. De derde zal zich richten op verkoop op plantaardige basis.

Groei door splitsing?

Volgens Steve Cahillane, chief executive officer van Kellogg’s en nieuwe chief executive officer van de Global Snacking Company, heeft elk van de eenheden een aanzienlijk potentieel om onafhankelijk te opereren, en zal een grotere focus hen in staat stellen hun middelen beter te concentreren op hun specifieke strategische prioriteiten. Elk bedrijf moet op zijn beurt meer waarde creëren voor alle belanghebbenden en is goed gepositioneerd om een nieuw tijdperk van innovatie en groei in te gaan.” Na de aankondiging steeg het aandeel van Kellogg met 8% voor de beurs van New York opende.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*