Kazematten in Ieper brouwt voor metalband Epica

De Ieperse stadsbrouwerij Brouwerij Kazematten brouwt voortaan ook Epica, een zijdezacht doordrinkbier van 5,4 vol.% voor de Nederlandse metalband Epica. Hoe die metalband uitkomt een brouwerij in Ieper, West-Vlaanderen, Belgium? Simpel eigenlijk, geboren en getogen Ieperling Isaac Delahaye beroert de snaren bij Epica.

Epica is een ‘symphonic metal band’ die er in korte tijd in slaagde om één van de meest populaire bands te worden van de Lage Landen, en dat over alle muziekgenres heen. Kortom, Epica is zonder meer een fenomeen. Dat hun aanhang heel talrijk is, uit zich bijvoorbeeld tot indrukwekkende cijfers op hun social media channels: méér dan 2 miljoen volgers op Facebook, meer dan 300 000 volgers op Instagram en meer dan 300 000 subscribers op hun YouTube kanaal.

Isaac Delahaye

De band telt 6 leden, waaronder dus ook Ieperling Isaac Delahaye die na zijn middelbare school ging studeren aan de popafdeling van het Rotterdams conservatorium. Tijdens die schooljaren vormde hij verschillende metal georiënteerde bands en ontmoette op die manier ook verschillende leden die deel uitmaken van Epica.

Epica is een zijdezacht goudkleurig easy drinking bier (5,4% alc. vol) met een hagelwitte schuimkraag, een exotische fruitigheid, een milde hoppigheid en een hoog dorstlessend karakter. Zoals het een symfonische metalband betaamt is ook het Epica bier een geslaagde combinatie van verschillende smaken. Het onmiskenbaar moutkarakter dat opgebouwd is uit lichte biscuit en een onweerstaanbare honingzoetheid wordt afgewisseld met een fijn steekspel van citrustoetsen en pittige kruidigheid. Dankzij de gebalanceerde hopbitterheid smaakt een Epica heel evenwichtig, verfrissend én dorstlessend!Epica – het bier – is te verkrijgen via verschillende webshops zoals www.bierbazaar.be, www.belgianbrewed.com, www.hopt.be en www.saveur-biere.com.

Beelden: Kazematten, Wikimedia Commons

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*