Kaas uit Roeselare op weg naar de ISS


Met Dirk Frimout en Frank De Winne hebben we al Belgen in de ruimte gehad. Maar nu hebben we ook Belgische kaas in de ruimte. Het schijnt dat de Amerikaanse astronaut Shannon Walker, die sinds eind vorig jaar in het ISS verblijft, zo dol is op die kazen van het West-Vlaamse bedrijf “t Groendal” dat zij ondertussen al twee bestellingen heeft geplaatst.

Het verhaal van de speciale exportmissie naar de ruimte werd gepubliceerd in Het Nieuwsblad. De kaasmakerij ‘t Groendal is een familiebedrijf gelegen in Rumbeke. De kaas van Johan Deweer (60) en zijn zoon Louis-Philippe (25) is nu al twee keer naar het ISS verscheept. De NASA was aanvankelijk terughoudend om dit vervoer toe te staan, maar de ruimtevaartorganisatie heeft uiteindelijk toegegeven, omdat de astronauten hun zegje kunnen doen.

Blijkbaar leerde ISS astronaute Shannon Walker deze kaas kennen in een kaaswinkel in Houston. De kazen in kwestie zijn OG Crystal en Old Farmdale. Het gaat om de varianten van Brokkeloud Roeselare en Oud Roeselare, die worden geproduceerd voor de Amerikaanse markt. Sindsdien heeft Shannon Walker een grote liefde opgevat voor het West-Vlaamse product.

De familie Deweer zelf is meer dan verrast: “We hadden al kaas verkocht aan Dubai en de Verenigde Staten, maar de ruimte is toch nog weer iets anders,” vertelt Johan Deweer in de krant. Uiteindelijk is het echter een referentie die een onderneming in haar voordeel kan gebruiken.

Beelden website ‘t Groendal

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*