Jonge enthousiaste brouwers op het vijfde Billie’s Craft Beer Fest

Een zestigtal brouwerijen gaf vrijdag en zaterdag rendez-vous op het vijfde Billie’s Craft Beer Fest in Antwerpen. Naast een handvol Belgische brouwerijen (o.a. Oud Beersel – Anno 1882 – Beersel, Belgium, Atrium Brewing, De Struise Brouwers, Brussels Beer Project, Alvinne Brewery, Brasserie La Source) waren er tal van #craftbrewers uit de VS, Scandinavië, Oost-Europa evenals Nieuw-Zeeland en Japan.

Het overgrote aanbod #craftbeers bestond uit varianten op #IPA’s, #stout, #sourales en #saison waarbij de aanknopingspunten met de originele #bierstijlen vaak ver zoek zijn. #Creatief en #innovatief worden allerlei ingrediënten samengevoegd en wordt er gespeeld met het #brouw-, gistings- en rijpingsproces. Dat leidt soms tot vreemde combinaties van #bier met watermeloen, framboos, zwarte bes, munt, kokosnoot en lactose, een recept met pompoen, kaneel, nootmuskaat, gember en vanille of een stout met Vietnamese koffiebonen, tonkabonen en gerijpt op vaten van bourbon en Australische rum.

Speciaal

Alleen al voor de namen van de #brouwerijen zou je erheen trekken: Brew Your Mind, Everywhere, Hair of the Dog Brewing, Wildery Brutal Blends, Nerd Brewing, Strange Brewing, Sudden Death of Wild Creatures. Die naamgeving vertaalt zich ook in de biermerken met namen zoals Sirens of Doomsday, Burn in Hell, Keep Dreaming, Don’t Look Back, Put on an Iron Shirt, Therapy in Dynamite, Every Day is Chocolate Day en zelfs Tractors Tow Russian Tanks.

Een boeiende ontdekkingstocht in een bierwereld van verregaande creativiteit, niet zelden doorspekt met voldoende achterliggende marketing, en ver weg van de conventionele, doorgaans gebalanceerde bierstijlen. Maar, een bierwereld die vooral twintigers, dertigers en veertigers lijkt aan te spreken. En die boodschappen zijn er om te onthouden!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*