‘Jobfunders’ wil via de crowd vacatures invullen tegen gunstige prijs

Meer en meer bedrijven zoeken naar goedkopere alternatieven om mensen aan te werven. Kortrijkse startup JobFunders heeft een innovatieve oplossing voor dit probleem en laat de crowd meehelpen om te rekruteren, in ruil voor een mooie financiële bonus.

De missie van de startup is duidelijk: recruitment betaalbaar en efficiënt maken.

JobFunders start met hun oplossing binnen de doelgroep van groei Kmo’s, specifiek voor bediendenprofielen. Het platform doet hierbij een beroep op de crowd. Iedereen helpt iedereen bij het invullen van openstaande vacatures via het principe van online aanbevelingen en referrals, waarbij elke partij ook deelt in de winst. De jobzoeker zelf hoort daar ook bij. Er worden financiële beloningen gegeven voor alle verschillende acties die leiden tot een aanwerving.

Mathieu Braekeveld, de oprichter van JobFunders

In mijn vorige bedrijven ondervond ik aan den lijve de concurrentiestrijd om de juiste kandidaten te rekruteren. De zoektocht is niet alleen complex en ontmoedigend, maar er kruipt ook veel tijd en geld in het vinden van de juiste, gemotiveerde kandidaten. Hoe kleiner het bedrijf, hoe meer dit probleem zich stelt. Daarom heb ik JobFunders opgericht. Dankzij de kracht van crowdsourcing en slimme technologie kan elke Kmo op een kwalitatieve manier openstaande vacatures invullen.Mathieu Braekeveld, de oprichter

Inflatiepijn verzachten

De huidige inflatiecijfers geven ons extra wind in de zeilen. Bedrijven gaan kritischer om met werkingsmiddelen en dit past perfect binnen onze strategie. Door onze unieke strategie kunnen wij uiterst voordelige tarieven hanteren voor aanwervingen in bedrijven. Hierdoor helpen wij ondernemingen om hun rekruteringskosten substantieel te verlagen. Geregistreerde jobzoekers ontvangen op hun beurt unieke vacaturevoorstellen op maat, met een relevante startersbonus. Wij zijn dus allesbehalve een klassiek headhunters- of interimkantoor., gaat Mathieu verder.

Oprichter Mathieu Braekeveld

Mathieu Braekeveld (36) is niet aan zijn proefstuk toe. Hij is een actieve ondernemer die succesvolle startups mee op de rails heeft gezet waaronder EEVE, een bedrijf dat een autonome tuinrobot heeft ontwikkeld die werkt op basis van artificiële intelligentie. Samen met zijn team, met heel wat ervaring binnen HR en recruitment, bouwt hij samen de nieuwe startup JobFunders uit.

Groeiambities via crowdfunding

Na een succesvolle lancering in Zuid-West-Vlaanderen op 1 mei 2022, zet JobFunders met de regio Gent haar volgende groeipool op de kaart. Niet toevallig want Gent is een belangrijke spil in technologie- en biotech bedrijven die continu op zoek zijn naar nieuw talent.

Op woensdag 30 november lanceert JobFunders een crowdfundingcampagne om hun groeiplannen in de rest van Vlaanderen te realiseren.Net zoals de crowd ons helpt bij het invullen van vacatures, willen via de crowd extra financiële middelen ophalen., zegt Mathieu. Hiervoor werkt JobFunders samen met WinWinner, een alternatief financieringsplatform onder toezicht van de FSMA (Financial Services and Market Authorities). De campagne kan worden bekeken via www.winwinner.be/jobfunders.

De JobFunders community telt inmiddels meer dan 1.000 jobzoekers en talentmatchers. Het interne team, de crowd, professionele recruiters, AI-technologie en digitale marketingcampagnes versnellen dagelijks de instroom.

JobFunders werd ook onlangs geselecteerd door de jury van Start it @KBC, een acceleratorprogramma. Ze bieden een internationaal ecosysteem aan ondernemers, zodat zij snel en duurzaam kunnen groeien.www.jobfunders.com
https://youtu.be/EUN7otnEPYw

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*