Jean Galler opent twee bakkerijen in het Luikse

Het chocolade-avontuur van Galler eindigde, Jean Galler keert terug naar zijn eerste liefde en opent op 2 en 4 januari twee brood- en banketbakkerijen in Luik.

Jean Galler draait definitief de pagina van de chocoladefabriek om en keert terug naar zijn eerste liefde. De komende dagen opent hij twee bakkerijen en banketbakkerijen in Luik, zo blijkt uit verschillende berichten in de media. Specificaties van de winkels:

– 7 dagen per week geopend
– gebruik van biologische producten in kortsluitingen en alleen in het seizoen
– geen plastic verpakking
– thuisbezorging mogelijk

“Uit respect voor de planeet is het uitgesloten om in Luik te produceren en in Brussel te verkopen”.

“Het is een groot genoegen om mijn witte schort opnieuw te dragen”. Jean Galler zegt dat hij niet gefrustreerd of moe is als hij van een wereldberoemd bedrijf naar zijn twee bakkerijen in Luik verhuist. Hij herinnert ons eraan dat Galler Chocoladefabriek ook begon met een eenvoudige kom chocolade en een paar vormen. “Vandaag is het tijd om door te gaan naar het lokale: een workshop in Luik, twee boetieks in Luik en dan zullen we zien. Maar het lijkt er wel op dat Luik zijn speeltuin zal blijven. “Onze stichting is lokaal en ageert met respect voor de planeet. Het zou dus absurd zijn om in Luik brood te produceren dat vervolgens per vrachtwagen naar Brussel wordt vervoerd.

Jean Galler zegt dat hij terugkeert naar de werkplaats, waar hij een team van 7 personen zal leiden. “Vooral in het begin zal ik 7 dagen per week in de werkplaats zijn, want we streven naar uitmuntendheid. Dit avontuur is ook een familieaangelegenheid. “We zullen de recepten van mijn grootvader, die van mijn vrouw en vervolgens die van mensen die ik mijn hele leven heb ontmoet, terug lnceren.

Jean Galler zegt dat dit nieuwe project momenteel een investering van ongeveer 300.000 euro vertegenwoordigt.

Hij erkent echter dat chocolade 40 jaar van zijn leven beheerst heeft: “Ik heb het bedrijf opgericht in 1976, ik was 21 jaar oud. En ik had 180 werknemers. Er is echter een zweem van bitterheid: “Mijn doel was om de aandelen terug te kopen, het was niet mogelijk. We moeten dus verder. Vooruitgang…..”.

Zoals we ons allemaal herinneren, heeft de aandeelhouder van Qatari afgelopen mei de controle over Galler overgenomen. Jean Galler liet de directie dus over om zich, zo werd gezegd, te wijden aan creatie en communicatie. Zes maanden later verkocht Jean Galler het saldo van zijn aandelen. Salvatore Iannello, toen CFO, werd gepromoveerd tot CEO. Jean Galler nam afscheid.

Hij legt uit dat hij na de verkoop van Galler aan andere projecten heeft gedacht. In zijn benadering wordt hij gesteund door zijn familie. “Mijn vrouw heeft zichzelf volledig aan dit project gewijd: het concept, de decoratie, zelfs de schilderijen, het komt allemaal van haar … Het is iets dat op ons lijkt”. Zelfs de namen van de broden zijn het werk van Yvette Galler.

Laten we het dus over deze bakkerijen hebben. Hun naam: Blanche, een knipoog naar haar vader en grootvader, ook bakkers. “Wit is de kleur van hun handen in de bloem.”

De eerste opent zijn deuren op 2 januari in Chênée. Een tweede staat gepland voor 4 januari. “Ik zal de locatie op 2 januari bekendmaken. Jean Galler wijst erop dat ze verkocht zullen worden vanuit een werkplaats in de regio Luik. In eerste instantie zullen 12 mensen in dienst worden genomen. Jean Galler zal ook bij het project betrokken zijn. “Een deeg kan een dag rusten. Ik ga niet elke avond naar mijn werk. Mijn prioriteit is niet alleen ons werk, maar ook het gezin.

In de kraampjes, traditionele producten: brood, baguettes. Voor gebakjes zijn er rijsttaartjes,  eclairs, en specialiteiten aangepast aan het seizoen. Maar geen pralines. “Ze zullen mijn naam niet vinden. Toen ik het bedrijf verkocht, verkocht ik alles. Ik heb een niet-concurrentiebeding”.

Naast thuisleveringen plant Jean Galler ook een soort drive-in. “We hebben een dienst gepland met een student. Als u besteld heeft, belt u om te zeggen wanneer u aankomt. En in de komende minuten komt een van onze studenten uit de winkel om u uw goederen te brengen zonder dat u uit uw auto hoeft te stappen”.

Er staat ook een proeflokaal op de agenda.

Hoe zit het met de prijzen? Jean Galler benadrukt: “Onze prijzen zijn toegankelijk, ook al is het biologisch, ook al is het van goede kwaliteit. Maar ons meel is duurder, dus we zullen niet de goedkoopste op de markt zijn.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*