Werknemers blokkeren Inza (Milcobel)-fabriek in Schoten

De 167 medewerkers van de Milcobelfabriek in Schoten legden donderdag rond 16.00 uur het werk neer en gingen in staking. Een delegatie onder leiding van de twee vakbonden heeft sindsdien de toegang tot de zuivelfabriek geblokkeerd. Men denkt dat dit nog een tijdje kan duren.

De werknemers wisten dat de fabriek dicht ging, maar de sfeer verslechterde bijzonder snel toen het ontwerp voor het sociaal plan inzake de sluiting van Inza op tafel kwam te liggen. Het ontwerp van het sociaal akkoord bevatte een “afscheidspremie” die door de vakbonden als onaanvaardbaar wordt gezien en dus ook werd verworpen.

De 167 arbeiders van de Milcofabriek in Schoten zijn donderdag rond 16.00 uur gestopt met werken en zijn in staking. Een delegatie onder leiding van de twee vakbonden heeft sindsdien de toegang tot de zuivelfabriek geblokkeerd.

“Het gaat om mensen met een hoge anciënniteit. We spreken over loopbanen van 35-40 jaar. Moeilijk om op die leeftijd nog elders aan de slag te kunnen gaan. Met een premie van 16.000 euro loop je in dat geval dan ook weer niet ver”, meent Yvan De Jonge, ( ABVV ). Een mening die ook door het ACV gedeeld wordt.

Na een stemming onder hun leden schortten de vakbonden de onderhandelingen op en blokkeerden ze met enkele tientallen ontevreden werknemersde toegang van de fabriek tot de Melkerijstraat. Transportbedrijven van leveranciers en klanten moeten onverrichterzake terugkeren!

“Het management wil de fabriek operationeel houden tot 27 november, zodat de bestellingen van de supermarkt kunnen worden verwerkt. Daarna moet de fabriek op 26 maart 2021 dichtgaan. Om die lange maanden sereen te overbruggen willen de werknemers duidelijkheid.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*