Drankenfabrikant investeert 15 miljoenI

Drankenfabrikant Konings, met hoofdkwartier in Zonhoven, gaat 15 miljoen euro investeren in een nieuwe glaslijn in de fabriek van Borgloon (het voormalige Looza/Tropicana). De investering is goed voor 30 extra jobs.

Konings nam in 2011 de afvulfabriek Looza/Tropicana over van de Amerikaanse multinational PepsiCo. Het merk Looza bleef toen in handen van de Amerikanen, maar Konings mocht wel 7 jaar lang de Looza-sappen voor PepsiCo blijven afvullen. Dat contract is ondertussen verlengd. “Maar ondertussen hebben we nog nieuwe klanten voor de site in Borgloon weten aan te trekken”, zegt HR-manager Hilde Janssens. “Vandaar dat we investeren in een nieuwe glaslijn.

15 miljoen

De nieuwe lijn vergt een financiële inspanning van 15 miljoen euro. Tegen april volgend jaar moet die operationeel zijn. Er zijn 30 extra jobs mee gemoeid. Momenteel werken er 90 mensen op de site in Borgloon.

Productielijn: nieuwe investeringen

Ook op de andere locaties neemt het bedrijf toe in omvang. Zo werd dit voorjaar nog geïnvesteerd in een nieuwe productielijn in Zonhoven, goed voor 45 extra jobs. De groep Konings is momenteel actief op zes sites, haalt een omzet van 237 miljoen euro en telt 640 medewerkers.

Bron: Made in Limburg

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*