Investeerder stapt in Disolut, een specialist in voedingssupplementen

Disolut B.V., gevestigd in Donkerbroek (Friesland), heeft een meerderheidsbelang verkocht aan investeerder Successor B.V.. Deze transactie wordt vandaag 7 januari 2021 aangekondigd door de bemiddelaar in overnames Marktlink Fusies & Overnames. Het bedrijf produceert voedingssupplementen om voedselintoleranties zoals lactose-intolerantie tegen te gaan.

Oprichter Remko Hiemstra besloot in 2008 met zijn vrouw te beginnen met Disolut, nadat hij enkele jaren voor grote farmaceutische bedrijven had gewerkt. Hiemstra zelf is lactose-intolerant en er waren op dat moment geen geschikte supplementen beschikbaar. Daarom heeft Hiemstra meer dan twaalf jaar geleden het bedrijf opgericht om zoveel mogelijk mensen te ontlasten van hun maag- en darmproblemen. Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een bedrijf met een jaarlijkse omzet van ongeveer 2 miljoen euro.

Disolut heeft een eigen productiefaciliteit en werkt volgens de hoogste kwaliteitsnormen. Alle voedingssupplementen worden in eigen beheer ontwikkeld en geproduceerd. Het bedrijf heeft diëtisten in dienst die (potentiële) gebruikers kunnen informeren over de supplementen. Op deze manier krijgt de consument het beste advies zodat hij of zij weer zonder klachten kan eten.

De afgelopen jaren is het bedrijf zo snel gegroeid dat het voor Remko en Maud tijd was om een ervaren investeerder te vinden die het bedrijf naar de volgende stap kon brengen. Dankzij de bemiddeling van Marktlink Fusies & Overnames heeft Disolut een geschikte partner gevonden in de persoon van de investeerder Successor B.V. en de nieuwe directeur en mede-eigenaar, Harmen Treep. Met dit ervaren team zal Hiemstra zich de komende jaren richten op de ontwikkeling van Disolut.

Snelgroeiend

Disolut bevindt zich in een snelgroeiende marktniche. Steeds meer mensen worstelen met voedselintoleranties of allergieën en het gebruik van voedingssupplementen is wijdverbreid. Het resultaat is een groeiend klantenbestand en extra uitdagingen voor bedrijven. “Successor en Harmen kunnen ons met hun ervaring uitstekend ondersteunen in deze volgende groeifase”, zegt Hiemstra.

Harry Smeets van Successor: “We zijn erg blij dat we een snelgroeiende nichespeler als Disolut aan ons portfolio kunnen toevoegen. We hebben een goede basis om de komende jaren op voort te bouwen. We zien grote kansen voor Disolut om zijn internationale afzetmarkt uit te breiden. En Harmen Treep is de juiste persoon om dit te doen.


De dagelijkse gang van zaken wordt overgenomen door Harmen Treep. Hiemstra behoudt een minderheidsbelang en zal blijven deelnemen aan de ontwikkeling van de producten van het bedrijf.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*