
Vakevent voor grondstoffen, ingrediënten, additieven, hulpstoffen en halffabricaten voor de voedingsindustrie in de Benelux en Noord-Frankrijk |
Professionals uit de voedingsindustrie – betrokken bij de creatie en productie van food & beverage – zijn continu op zoek naar ingrediënten voor hun R&D en productontwikkeling. Sinds 2007 bundelt INTRAFOOD de meest vooraanstaande toeleveranciers uit de branche en dit in de ruimste zin van het woord: van grondstoffen, ingrediënten, hulpstoffen, additieven en halffabrikaten tot aanverwante diensten zoals know-how, technologie, loonwerk, laboratoria, consulting en onderzoekscentra. INTRAFOOD is zo uitgegroeid tot dé ontmoetingsplaats voor alle voedingsindustrieverantwoordelijken binnen de Benelux & Noord-Frankrijk. Meer dan 100 kwalitatieve en dynamische leveranciersBezoekers kunnen met hun specifieke vragen terecht bij meer dan 100 kwalitatieve en dynamische toeleveranciers. Zij vinden er naast ingrediënten ook creatieve en innovatieve oplossingen voor de samenstelling van hun nieuwe en/of bestaande producten. Networking ten topDe “no-nonsense” succesformule inclusief relatieve kleinschaligheid door uniforme standenbouw en gratis catering geeft de bezoeker de gelegenheid om volop te netwerken in een ongedwongen en informele sfeer. Inspirerend & leerrijk seminarieprogrammaAan INTRAFOOD:18 wordt opnieuw een boeiend seminarieprogramma – inclusief simultaanvertaling – gekoppeld. Het programma wordt onder leiding van Prof. dr. ir. KoenDewettinck van Universiteit Gent en door de stuurgroep van INTRAFOOD:18 samengesteld. Het centraal thema van het seminarieprogramma dit jaar is “De voeding van morgen: transparant én natuurlijk?”.Prof. Koen Dewettinck: We staan op een keerpunt, althans zo lijkt het. De perceptie weet je wel… Het klinkt als een boutade maar velen zijn er rotsvast van overtuigd: de consument weet wat hij wil en hij wil het nu! Alleen, bestaat dé consument wel? Uiteraard niet maar net dat besef creëert meteen grote opportuniteiten voor de voedingsindustrie: gepersonaliseerde voeding, dat wordt het, op maat gemaakt voor het individu! Transparantie ten top gedreven… En natuurlijk alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt want zo leeft de perceptie nu eenmaal, dat wat de natuur ons biedt alleen maar gezond kan zijn. Ook ik zelf ben van oordeel dat gepersonaliseerde voeding, ondersteund met het enorme potentieel van sociale media een grote toekomst kan hebben. Alleen zal het met enkel perceptie niet lukken, want geloof me, een stevige wetenschappelijke onderbouw is geen overbodige luxe… Woensdag 05 september 10:30 TRANSPARANTIE IN DE VOEDSELKETEN, HOTTER DAN HOT, MAAR HOE (HEET WORDT DE SOEP GESCHONKEN)?Ir. Alexander Platteeuw, zaakvoerder, Certables 11:30 SAMENWERKING TUSSEN UNIVERSITEITEN EN INDUSTRIE – STREVEN NAAR EEN WIN WIN SITUATIEProf. Benedikt Sas, Business Developper Food2Know 12:30 PROCESSED FOODS: EEN VLOEK OF EEN ZEGEN? Prof. Dr. Ir Frank Devlieghere, UGent13:30 MICROBIOOMTOEPASSINGEN IN VOEDING EN GEZONDHEID EN DE TOEKOMST VAN GEPERSONALISEERDE VOEDING Professor of host microbe interactions, Michiel Kleerebezem, Wageningen Universiteit 14:30 VERANTWOORDE EN DUURZAME OPLOSSINGENGea G.J. de Groot, Global Product Group Manager Food Ingredients, Kieviet | Campina 15:30 NIEUWE TRENDS IN SUIKERVERVANGINGIr Davy Van de Walle, UGent Donderdag 06 september 10:30 HET TOEKOMSTBEELD VAN DE ZEEWIERSECTOR IN VLAANDERENDr Benny Pycke, Project Manager R&D, Sioen Industries 11:30 ALS DE KLANT OP DE EERSTE PLAATS KOMT, ZAL DE INNOVATIE BLIJVEN MEEGAAN Ir. Seppe Stroo, Innovation Manager Flanders’Food | Co-founder Buffl 12:30 ONTWIKKELING EN MOGELIJKHEDEN MET BETREKKING TOT DE TEXTURISATIE VAN PLANTAARDIGE EIWITTENDr.rer.nat. Marie-Christin Lutterbey, DIL Deutsches Institut für Lebensmitteltechnik13:30 NIEUWE BUSINESSMODELLEN: DIGITALISERING MET SMARTWITHFOODIgnace De Nollin, Business Unit Manager, SMARTWITHFOOD | COLRUYT 14:30 MICROALGEN OP HET MENU Prof. Dr. Ir. Imogen Foubert, KULeuven Kulak Food & Lipids15:30 INSECTEN VOOR VOEDING?Ir Carl Coudron, Inagro & Ir Ann Callens, Vives PraktischINTRAFOOD:18: woensdag 05 & donderdag 06 september 2018, telkens van 09u30 tot 17u30De toegang tot INTRAFOOD:18 en het seminarieprogramma is volledig gratis mits voorregistratie via de site met code 861.Locatie: Kortrijk Xpo (Hal 6) – Doorniksesteenweg 216 – 8500 Kortrijk (BE)www.intrafood.beintrafood@kortrijkxpo.comT +32 (0)56 24 11 11 Intrafood:18 is een organisatie van Kortrijk Xpo Organizations, gekend van de voedingsbeurzen Tavola, Meat Expo, Broodway en Interpom I Primeurs |
Geef als eerste een reactie