Interpom terug van weggeweest

Na meer dan 2 jaar vindt eindelijk het eerste grote internationale ontmoetingsplatform voor de aardappelketen plaats : op zondag 28, maandag 29 en dinsdag 30 november 2021 opent INTERPOM haar deuren in Kortrijk Xpo.  Eindelijk zien de aardappelprofessionals elkaar weer! 


INTERPOM is de meest gespecialiseerde indoor vakbeurs in Europa voor de hele aardappelketen, van teelt tot verwerking en vermarkting. Onder het beursthema ‘let’s reconnect the potato chain’ zullen 315 exposanten uit 15 landen hun nieuwste machines, producten, diensten, digitale technologieën en toekomstgerichte oplossingen live presenteren.  Alle segmenten zijn opnieuw sterk vertegenwoordigd, met opvallend méér machinefabrikanten voor de aardappelverwerkende industrie, méér aanbieders met oplossingen voor de bewaring van aardappelen, en een groeiend aanbod van nieuwe digitale technologieën. Het wordt een uitzonderlijke editie!  Onze exposanten kijken er dit jaar extra naar uit om, als trouwe partners van de aardappelprofessionals, hun klanten en contacten te mogen verwelkomen op hun stand.  

Christophe Vermeulen, CEO Belgapom: ‘We hebben elkaar gemist. Na anderhalf jaar zoomen en teamen biedt INTERPOM ons de uitgelezen kans om elkaar weer écht te ontmoeten. In onze sector is dat fysiek contact écht belangrijk. Het deelnemersveld én het programma ogen indrukwekkend en uit de eerste reacties blijkt vooral dat mensen er ongelofelijk veel zin in hebben. Het werd ook tijd want de uitdagingen zijn niet gering. Uitzonderlijke weersomstandigheden, de gevolgen van de CIPC-ban, de Green deal… op INTERPOM zal er zeker genoeg stof zijn om over bij te praten. Ik verwacht een top-editie.”

Aardappelinnovatiekampioenen uit de hele keten 


In de snel groeiende aardappelsector vormen innovaties de rode draad om efficiënt, competitief en duurzaam te blijven groeien. Een onafhankelijke expertengroep maakt deze maand een selectie van de meest relevante innovaties in de keten, die een duidelijke meerwaarde betekenen voor de gebruiker en voor de verdere verduurzaming en professionalisering van de aardappelbranche. Deze ‘must-see’ innovaties worden in november bekend gemaakt en zullen op de beurs uitgelicht worden via een parcours – de INNOVATION TOUR – alsook via digitale kanalen. 

Seminars: brandend actuele thema’s & boeiende innovatieve projecten


Het seminar programma oogt dit jaar ronduit indrukwekkend! INTERPOM zet in op het delen van kennis met een non-stop programma waarin zowel brandend actuele thema’s als boeiende innovatieve projecten aan bod komen. Een greep uit het programma dat samengesteld werd door Belgapom: kiemremming in het post CIPC tijdperk (Inagro), Europa’s ambities in de Farm to Fork strategie: wat betekent het voor de aardappelsector (ILVO), de impact van de pandemie op de globale handel van aardappelen (World Potato Markets), een groen vaccin tegen de aardappelplaag (UGent), afzetkanalen voor aardappelstromen (ILVO & VLAIO), Alternaria sneller opsporen dankzij sensoren, drones en AI (ILVO), hoe ziekten en plagen in aardappelen bestrijden (ILVO), een nieuw waarschuwingsmodel voor Alternaria (PCA & CARAH), resultaten van 3 jaar proeven met biologische robuuste aardappelen (CRA-W), Restaarde (tarragrond) contaminatievrij terug naar de akker – onderzoek naar geschikte hittebehandelingsprocessen (Flanders Food) enz.…. Het volledige programma vindt u terug op www.interpom.be.

Romain Cools zal als Belgapom Advisor dit seminarieprogramma coördineren en modereren. INTERPOM 2021 geeft hiermee de nodige nieuwe impulsen naar een sterke, dynamische en duurzame Belgische & Europese aardappelketen. Alles seminars worden gestreamd en zullen ook na de beurs beschikbaar zijn op de website.


Online bezoekersregistratie en verkoop tickets gestart 


Bezoekers dienen zich vooraf online te registreren om hun toegangsticket te kopen (10 EUR/pp voor een dagticket). Ook de houders van een gratis- of 50% reductiecode dienen zich vooraf te registreren via de code vermeld op de uitnodiging. Pas nà registratie (en betaling indien van toepassing) ontvangt de bezoeker een toegangsbewijs. De tickets kunnen nu reeds online aangekocht worden op www.interpom.be.

Veilig en zonder mondmasker naar INTERPOM met het Covid Safe Ticket


INTERPOM vindt veilig en in zijn vertrouwde vorm plaats mét gebruik van het Covid Safe Ticket systeem. Net zoals bij de meeste evenementen of beurzen in binnen- en buitenland, dient elke bezoeker aan de ingang dus een geldig Covid Safe Ticket te tonen (QR-code in de CovidSafeBE app of op papier) om toegang te krijgen tot INTERPOM. Zorg dus dat u uw vaccinatiebewijs of herstelcertificaat met QR code mee hebt, of een bewijs van een recente negatieve PCR-test.  Zo zijn mondmaskers niet nodig op de beursvloer. En doordat er geen beperkingen zijn op het aantal bezoekers, kunt u de beurs veilig bezoeken met partners en met collega’s.  Op www.interpom.be vindt u steeds de meest actuele informatie.

Blijf op de hoopte van het volledige programma en de laatste nieuwtjes over INTERPOM via Linkedintwitter of facebook.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*