Interpack: vakbeurs voor verpakkingen en aanverwante procestechnologie binnenkort in Dusseldorf

De Interpack-beurs, Europa’s grootste vakbeurs voor verpakkingen en aanverwante procestechnologie, vindt plaats in Düsseldorf van 4 tot en met 10 mei 2023. De beurs werd in 2020 en 2021 afgelast. Dit jaar verwachten de organisatoren dat de beurs 70-80% van de bezoekersaantallen van 2017 zal aantrekken. Interpack zal inspelen op de vragen en uitdagingen waarmee de sectoren levensmiddelen, dranken, zoetwaren, bakkerijproducten, farmaceutische producten, cosmetica, non-food consumptiegoederen en industriële goederen vandaag worden geconfronteerd.

Van 4 tot en met 10 mei 2023 keert interpack terug naar Düsseldorf. Na twee afgelastingen in 2020 en 2021 ligt de beurs nu weer op schema. Het is de belangrijkste vakbeurs van Europa, waar alles draait om verpakkingen en de bijbehorende procestechnologie. Niet alleen op het beursterrein, maar ook dankzij het rijke begeleidende programma kunt u de nieuwste verpakkingsmaterialen, -machines en -technologieën ontdekken.

Volgeboekt

Interpack is het belangrijkste evenement in zijn soort en dus onmisbaar voor de verpakkingsindustrie. De 18 hallen – die beschikbaar zijn voor Interpack- waren een jaar voor de opening al volgeboekt. Daarmee mikken de organisatoren op ongeveer 70-80% van de bezoekersaantallen van 2017. Dit is een voorzichtige prognose, gebaseerd op de opkomst bij andere professionele beurzen na de pandemie. Er is veel gebeurd sinds de vorige editie in 2017, en het lijkt erop dat er deze keer geen groei in bezoekersaantallen te verwachten is. De trend is dat alle beurzen toch wat minder bezoekers aantrekken als voorheen. De pandemie en de bijbehorende lockdowns, … hebben een grote impact gehad op de beursindustrie. Daarnaast zijn er nog steeds landen met strenge reisbeperkingen, zoals het belangrijke China.

In 2017 waren 76% van de bezoekers beslissers, wat voor exposanten al volle orderboeken opleverde. De organisatoren in Dusseldorf en in het bijzonder directeur Thomas Dohse verwachten dat dit aandeel nog verder zal stijgen. De kwaliteit van de bezoekers zal zeer hoog zijn.

Centrale thema’s

Interpack richt zich met verpakkingsoplossingen en aanverwante procestechnologieën op de sectoren levensmiddelen, dranken, zoetwaren, bakkerijproducten, farmaceutische producten, cosmetica, non-food consumptiegoederen en industriële goederen. Elk van deze acht sectoren staat vandaag voor grote uitdagingen: hoge energieprijzen, snel veranderende consumententrends, strenge hygiëne-eisen, eisen inzake duurzaamheid, enzovoort.

In veel gevallen bieden de nieuwste technologieën de juiste antwoorden op deze uitdagingen, wat direct de grote belangstelling ervoor verklaart. Duurzaamheid is een belangrijk thema en de sector richt zich op het verminderen van plastic afval. Hoewel het absolute aandeel van kunststoffen alleen maar zal toenemen, is de industrie vastbesloten het relatieve aandeel ervan te verminderen. Ook de vraag naar grondstoffen en de vaak moeilijke toeleveringsketen zijn belangrijke thema’s.

Effectieve beursbezoeken

De beurs biedt een gebundeld tentoonstellingsplan, met hallen voor specifieke domeinen, zodat bezoekers hun bezoek efficiënt kunnen plannen en exposanten hun innovaties kunnen tonen. Dit maakt het mogelijk een bepaald deel van de beurs te bezoeken en geen belangrijke stand te missen. Om dezelfde reden is ook het aanbod van specifieke processtappen gegroepeerd in deze clusters.

Verpakkingsmaterialen en -materiaal, machines voor etikettering en etiketteertechnologie, de productie van verpakkingsmateriaal en geïntegreerde drukverpakkingen hebben elk hun eigen paviljoen. Daarnaast staat interpack ook open voor componenten, waar aandrijf-, besturings- en sensortechnologie, beeldverwerkingsproducten, besturingstechnologie en andere (machine)componenten te vinden zijn.

Bezoekers hebben de mogelijkheid om hun bezoek aan de beurs vooraf gedetailleerd te plannen. Exposanten kunnen zich op de website presenteren met behulp van een uitgebreide database. Hier is ruimte voor algemene informatie, maar ook voor het presenteren van contacten en innovaties van allerlei aard. Het exposantenprofiel is het ideale hulpmiddel om vooraf te weten te komen welke stands u niet mag missen. Daarnaast biedt de beursapp een contactzoekfunctie waarin u alle mogelijke interesses kunt aangeven. Op basis hiervan wordt u in contact gebracht met geïnteresseerde exposanten.

Ondersteunend programma

Ook dit jaar zijn er weer speciale themadagen, waarbij telkens een specifiek onderwerp centraal staat. Hoewel het definitieve programma nog niet bekend is gemaakt, staat nu al vast dat circulaire economie, behoud van grondstoffen, digitale technologieën en productveiligheid uitgebreid aan bod zullen komen.

Nieuw dit jaar is een digitaal communicatieplatform: Tight Packed. Het vindt plaats in de exporuimte en kondigt steeds het belangrijkste nieuws en de laatste innovaties aan. Op deze manier is het mogelijk veel kennis en informatie op te doen over stands die het bezoeken waard zijn.

Het succesvolle initiatief Save Food wordt voortgezet, maar met nieuwe impulsen in het programma. Het IFOOD-congres belooft ook de mogelijkheden van de voedingsindustrie verder te verkennen.

PRAKTIJK


Van 4 tot 10 mei komen zo’n 2.700 bedrijven bijeen op interpack 2023.

DONDERDAG 04/05/2023 – WOENSDAG 10/05/2023

VAKBEURS DÜSSELDORF

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*