Interpack met interessant beursprogramma

Interpack, de belangrijkste verpakkingsvakbeurs in Europa, vindt van 4 tot en met 10 mei 2023 plaats in Düsseldorf. De beurs richt zich op verpakkingsoplossingen en aanverwante procestechnologieën voor acht sectoren, waaronder voeding, dranken, farmaceutica en cosmetica. De beurs legt ook de nadruk op duurzaamheid, een belangrijk thema voor de industrie bij het verminderen van plastic afval. Het evenement heeft een ondersteunend programma met speciale themadagen en exposantenprofielen, zodat bezoekers hun bezoek van tevoren kunnen plannen.

Interpack is het belangrijkste evenement in zijn soort en dus onmisbaar voor de verpakkingsindustrie. De 18 hallen – die beschikbaar zijn voor Interpack- waren een jaar voor de opening al volgeboekt. De organisatoren in Düsseldorf verwachten ongeveer 70-80% van de bezoekersaantallen van 2017. De pandemie en de bijbehorende lockdowns hebben een grote impact gehad op de beursindustrie. In 2017 waren 76% van de bezoekers beslissers, wat voor exposanten al volle orderboeken opleverde. De organisatoren in Düsseldorf en in het bijzonder directeur Thomas Dohse verwachten dat dit aandeel nog verder zal stijgen.

Interpack richt zich met verpakkingsoplossingen en aanverwante procestechnologieën op de sectoren levensmiddelen, dranken, zoetwaren, bakkerijproducten, farmaceutische producten, cosmetica, non-food consumptiegoederen en industriële goederen. Duurzaamheid is een belangrijk thema en de sector richt zich op het verminderen van plastic afval.

De beurs biedt een gebundeld tentoonstellingsplan, met hallen voor specifieke domeinen, zodat bezoekers hun komst efficiënt kunnen plannen en exposanten hun innovaties gericht kunnen tonen. Om dezelfde reden is ook het aanbod van specifieke processtappen gegroepeerd in deze clusters. Verpakkingsmaterialen en -materiaal, machines voor etikettering en etiketteertechnologie, de productie van verpakkingsmateriaal en geïntegreerde drukverpakkingen hebben elk hun eigen paviljoen.

Programma

Blick vom Verwaltungsgebäude der Messe Düsseldorf auf das Messegelände. View from the administration building of Messe Düsseldorf to the exhibition grounds.

De interpack-beurs, die plaatsvindt van 4 tot en met 10 mei 2023, zal veel spannende specials voor bezoekers bevatten. Die gaan van berichtgeving over sterren en nieuwkomers in de verpakkingswereld over redders van levensmiddelen tot de co-packer scene, unieke vrouwen en movers en shakers van vandaag en morgen.

Spotlight op de bepalende brancheonderwerpen

Interpack’s “Spotlight talks & trends” zullen zich richten op de belangrijkste onderwerpen en trends in de industrie, waarbij elke dag van de beurs presentaties, case studies en interactieve sessies met industrie-experts zullen plaatsvinden. De onderwerpen zijn onder meer logistiek, circulaire economie, duurzaamheid, digitale technologieën, productveiligheid en e-commerce. Siemens, Schütz en Markem-Imaje behoren tot de bedrijven die hun aanwezigheid voor presentaties hebben aangekondigd.

Focus op verpakkingsinnovaties

Interpack staat bekend om zijn aandacht voor belangrijke productlanceringen, technologisch nieuws en verpakkingsinnovaties. Dit jaar zullen verpakkingsinnovaties onder de aandacht worden gebracht via prijsuitreikingen, waaronder de “WorldStar Packaging Awards” 2023, die tijdens interpack worden uitgereikt door de World Packaging Organisation. De prijs wordt beschouwd als de meest prestigieuze verpakkingsprijs ter wereld, met 228 prijswinnaars die de innovatieve kracht van de industrie aantonen. De editie van 2023 zal nieuwe categorieën bevatten, waaronder geschenkverpakkingen, digitale verpakkingen en de speciale categorie toegankelijke verpakkingen. De prijsuitreiking op 6 mei zal naar verwachting ongeveer 400 deelnemers tellen.

PackTheFuture Award

Op interpack zal de “PackTheFuture Award” worden uitgereikt door de Duitse IK Industrievereinigung Kunststoffverpackungen en haar Franse partner ELIPSO. De prijs erkent innovatieve en duurzame plastic verpakkingsoplossingen en wil de bijdrage van plastic verpakkingen aan klimaatbescherming, de circulaire economie en verantwoorde consumptie bevorderen. Er worden prijzen uitgereikt voor ontwerpen die recycling, duurzame materiaalwinning, voordelen voor de consument en nog veel meer bevorderen.

Zone voor starters

Bovendien zal interpack in hal 15 een Start-up Zone hebben, waar tien nieuwe startende bedrijven, waaronder Recyda, Easy2cool, Packwise en Releaf Paper, hun eerste grote optreden zullen maken en innovatieve oplossingen voor software, duurzame materialen en verpakkingen aan een internationaal vakpubliek zullen presenteren.

Verpakken in eigen beheer en uitbesteed

Interpack zal een nieuwe speciale zone over contractverpakking hebben, in hal 12, waar leveranciers van co-packing en aanvullende diensten met betrekking tot het verpakken en configureren van producten onder de aandacht worden gebracht. De European Co-Packers Association is de partner voor deze gezamenlijke stand, die ongeveer 1.000 leden van de professionele contractverpakkingsindustrie in Europa vertegenwoordigt en een waardevolle bron is voor merkeigenaren, fabrikanten en retailers die de productie willen uitbesteden.

SAVE FOOD Highlight Route

Duesseldorf, DEU, 12.05.2011.

Ongeveer 30 exposanten op interpack zijn lid van het SAVE FOOD-initiatief, dat sinds 2011 strijdt tegen wereldwijd voedselverlies en -verspilling. De “SAVE FOOD Highlight Route” biedt bezoekers inzicht in nieuwe technologieën die helpen voedselverlies te beperken en de productveiligheid te vergroten. De SAVE FOOD-stand in de noordelijke ingangszone zal ook informatie verstrekken over het initiatief en de eerste resultaten tonen van een gezamenlijk onderzoek met de Istanbul Bahçeşehir University (BAU) naar de productie van verpakkingsmateriaal op biologische basis uit voedselafval of bijproducten. Daarnaast zal de themadag “Productveiligheid” op 9 mei in het lezingenforum “Spotlight talks & trends” waardevolle informatie verstrekken over de strijd tegen voedselverlies en -verspilling.

Unieke vrouwen in verpakkingen

Interpack bevordert een uitwisseling voor vrouwen in de industrie met een evenement georganiseerd door vrouwen voor vrouwen, in samenwerking met de World Packaging Organisation (WPO). Het evenement bestaat uit een paneldiscussie gevolgd door netwerken, waar vrouwelijke deelnemers hun professionele netwerk kunnen uitbreiden en ervaringen kunnen uitwisselen.

“Late Night” overdag:

Live TV vanaf de beurs Op de beurs zal ook een strak gevulde TV-studio aanwezig zijn, waar talkshows met deskundigen uit de sector, discussies over de belangrijkste onderwerpen en live-uitzendingen vanuit de beurshallen plaatsvinden, in de sfeer van een “late night” studio

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*