Intermarché krijgt groen licht voor overname Mestdagh

De Franse supermarktketen Intermarché mag de voormalige Carrefour-winkels van Mestdagh overnemen: De Belgische mededingingsautoriteit heeft groen licht gegeven.I

De mededingingsautoriteit verbindt geen voorwaarden aan de overname, zodat er geen winkels hoeven te worden gesloten of verkocht. Volgens de autoriteit vormt de fusie geen bedreiging voor de vrije mededinging in de detailhandel.

Voor Intermarché is de goedkeuring een belangrijke stap. Op 3 januari 2023 kan de Franse supermarktgroep de overname afronden, waardoor een nieuwe “belangrijke speler in de Belgische detailhandel” ontstaat. De 89 Mestdagh-supermarkten, die voorheen franchises van Carrefour waren, zullen dochterondernemingen van Intermarché worden. Intermarché heeft al 77 winkels in België, wat het totale aantal op 166 brengt.


Geduld wordt op de proef gesteld

Het personeel is niet blij met de fusie. Met name toen eind oktober de benoeming van Guillaume Beuscart als topman werd aangekondigd, protesteerden de vakbonden. Beuscart was al begonnen met een grote herstructurering bij Mestdagh. Daardoor vreesden de werknemers voor hun toekomst.

Intermarché verklaart nu dat zij “het ongeduld van de werknemers en de sociale partners van Mestdagh” deelt en begrijpt. Ze zullen echter moeten wachten tot januari: Wanneer de overname effectief wordt, zal een ondernemingsraad worden bijeengeroepen. De nieuwe eigenaar zal dan zijn toekomstvisie presenteren. Het overgangsproces is echter al aan de gang: alle medewerkers zijn al opgeleid in de systemen van Intermarché. De groep benadrukt echter dat alle winkels tot 31 december Carrefour blijven.

Bron: Retail/Detail

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*