Innovation Awards: enkele nieuwe producten op Broodway, Meat Expo en Taste of Tavola bekroond door jury en publiek

Op Meat Expo en Broodway kwamen de producten van enkele firma’s op de vitrine van de Innovation Awards terecht. Op dinsdag 28 september werden de definitieve prijzen uitgereikt en raakten de echte bekroonde producten bekend. In de loop van de dag brengen we hierover een verslag.

PUBLIEKSPRIJS

Broodway – FOOD

 FrozenCrème Brûlée

De crème brûléeis kant en klaar met krokant laagje.  Hij is diepgevrorenen kan geserveerd worden binnen de 2 minuten (klaar te maken in de microgolfoven).  Tot op heden hebben wij geen kennis dat er al crème brûlée op de markt is met het krokant gebrand laagje, diepgevroren. 

Firma: De Sloovere Desschans

MEAT EXPO FOOD

Brasvarbier

Brasvarbier new style … Dit artisanaal gebrouwen bier etaleert een mooie harmonie van gerst en tarwemout wat voor een volmondig en moutig karakter zorgt. De blonde tot amberkleurige tripel van 7,5% Alc. koppelt een aangename bitterheid met een lichtzoete toets in een zeldzaam evenwichtig smaakprofiel. Uitermate geschikt om te degusteren bij Brasvar vlees. Beschikbaar in 33cl en 75cl. Nu in een mooi nieuw jasje.

Firma: Brasvar

TASTE OF TAVOLA

Riolo

Ceci n’est pas une praline. De Riolo , artisanaal granola balletje geënrobeerd met chocolade. Laat je eerst misleiden door je zintuigen, denkend aan een praline, om daarna positief verrast te worden. Een explosie van smaken in de mond waarbij een mengeling van granen, noten, zaden en gedroogd fruit volledig tot hun recht komen. Krokant an de buitenkant en lekker smeuïg vanbinnen. Gezonder en oedzamer dan een praline, ideaal als kleine snack bij de koffie of als dessert.

Firma: Seppe’s Granola

JURYPRIJS

Meat expo NON FOOD

Ideabrill

Ideabrill is een nieuwe soort inpakpapier met een speciale aluminium coating die er voor zorgt dat alle voedingsproducten die men er in verpakt perfect op kleur blijven, stukken langer vers en koud . Er zijn ook zakken beschikbaar met hetzelfde Ideabrill papier die door middel van een eenvoudige sealmachine perfect vloeistofdicht gemaakt kan worden . Ideabrill is dus de ideale oplossing voor het verpakken van vlees, vis, kaas en groenten.

Firma: Imagopackgroup

Broodway – NON- FOOD

Bamboe Pulp vormen om in te bakken

Diverse maten, variërend van 4 cm tot 30 cm in diameter, met enkel bakpapier of gecombineerd met een houten bodem. Met de houten vormen kunt u alles tegelijk doen (bakken, ontvormen , enz.). Het nieuwe bamboegruis groeit 20 keer sneller dan hout en is dus veel milieuvriendelijker. De kleur is wit en kan gemakkelijk worden gepersonaliseerd met logo of naam van de klant. Zelfs aan hoge temperaturen zal de pulp niet verkleuren of verbranden, het resultaat is geweldig!

Firma: NV Cnudde

Meat expo FOOD

Lasagnevellen

Een multiproduct op gastroformaat, te gebruiken als verse pasta. deegwaren bereid met eieren, voorgekookt en gebruiksklaar. Onze diepgevroren lasagnevellen zijn zeer snel te ontdooien, en bestaan uit vellen die niet breken. U kan deze dus makkelijk snijden en tal van pastacreaties mee maken: lasagne uiteraard, maar ook cannelloni, ravioli enz.

Firma: DAVIGEL

Broodway – FOOD

Sharing box raw vegan squares

De sharing box met 4 raw vegan squares is een voorverpakt eco doosje met 4 smaakvolle plantaardige taartjes. Het bevat 4 smaken : mango passievrucht gember , cacao , fondant vanille en aardbei framboos. Dit doosje geeft de bakker de kans om voorverpakt gluten en lactosevrije patisserie aan de klanten te kunnen aanbieden. De sharing box wordt diepvries geleverd en de bakker ontdooit per dag of per bestelling wat hij nodig heeft

Vali sweet but different stand 187

Taste of tavola

N’ice burger


Burger. Warm outside cold inside ; Een zacht, zoet broodje gevuld met artisanaal vanille ijs met
chocoladestukjes en een kern van Belgische chocolade. Bereidingswijze Stap 1: Verwarm de heteluchtoven voor op 200 ºC. Stap 2: Plaats de diepgevroren N’Ice Bruger rechtstreeks op de rooster. Bak N’Ice Burger 6 minuten in de voorverwarmde oven. Stap 3: Werk N’Ice Burger af met wat bloemsuiker.

Roomijs Missault NV

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*