Innovatieve Rodenbach Red Tripel: stap naar grotere toegankelijkheid?

Met Rodenbach Red Tripel zet Rodenbach niet alleen de kroon op 200 jaar vakmanschap maar toont het aan hoe je origineel en creatief een nieuwe toekomst kan uitstippelen voor een klassieker zoals Vlaams roodbruin bier.

De Rodenbach-brouwers zijn ‘master blenders’ die al decennia lang jong en oud bier ‘versnijden’. Voor het jubileumbier Rodenbach Red Tripel zijn zij nog een stap verder gegaan door een klassieke, goudblonde, tripel te mengen met twee jaar op hout gerijpt foederbier. Het resultaat van die unieke blend is verbluffend. Het toegankelijke en moutige van de tripel harmonieert wonderwel met het houtgerijpt en fruitig tot friszurig karakter van Rodenbach. De heldere, donker koperkleurige 8,2 vol.% sterke Red Tripel wordt afgetopt met een mooie, dichte lichtjes beige schuimkraag. In de neus komt de fruitigheid naar voor met subtiele toetsen van abrikoos en citrus die zeer mooi overgaan naar een volmondigheid in de smaak, aangevuld door wat vanille afkomstig van de houtlagering om uit te monden in een aangename nasmaak.

Toegankelijk

Met deze originele Rodenbach Red Tripel werd een bier gecreëerd dat straalt van harmonie en evenwicht. Bovendien reikt Rodenbach met dit bier de hand naar de niet-Rodenbach-liefhebber die in het bier vooral een eigenzinnige, toegankelijke tripel ontdekt die smaakt naar nog.De Rodenbach Red Tripel wordt in een zwarte gecoate 75 cl.-champagnefles gepresenteerd en is – voorlopig – alleen beperkt beschikbaar via Colruyt en de Palm-webwinkel www.s-hop.be. Eerlijk, deze Rodenbach Red Tripel verdient beter en mag ruimer gecommercialiseerd worden als bewijs dat je met oerklassieke bieren van gemengde gisting ook innovatief en verrassend heerlijk naar buiten kan komen. Vanuit dat opzicht kan Rodenbach Red Tripel ongetwijfeld de introductie zijn tot de typische, karaktervolle klassieke Rodenbach-bieren, meer nog dan de afgeleide fruitvarianten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*