Inline gasanalyse voor MAP-verpakkingsmachines

Kwaliteit verbeteren, kosten verminderen

Met de MAPY inline gasanalysatoren wordt kwaliteitsborging in gemodificeerde atmosfeer verpakkingen een eenvoudige opgave. De apparaten van MAP-specialist WITT bewaken permanent de juiste gassamenstelling tijdens het verpakken, direct in de verpakkingsmachine. De kosten kunnen ook worden verlaagd door tegelijkertijd de gebruikte hoeveelheid gas te optimaliseren.

Waarom wachten tot de verpakking verzegeld is om te testen en genoegen nemen met willekeurige monsters? De MAPY gasanalysatoren maken het mogelijk reeds tijdens het verpakkingsproces een kwaliteitscontrole van de gehele productie hoeveelheid van een machine uit te voeren. Dit biedt de gebruiker meer zekerheid en maakt het mogelijk de steekproefgrootte van de noodzakelijke eindcontrole te verkleinen – met als gevolg lagere personeelskosten.

Een ander voordeel van inline-analyse: eventuele storingen worden direct opgespoord en kunnen worden verholpen. Een kostbare latere correctie, met inbegrip van het opnieuw verpakken van alle producten, wordt in eerste instantie vermeden.

“Hoewel moderne gasmengers zeer betrouwbaar en veilig zijn, is het zinvol ze te combineren met inline gasanalysatoren voor kwaliteitsborging. Dit houdt in dat het volledige verpakkingsproces wordt bewaakt”, aldus WITT-directeur Martin Bender. “De 100%-inspectie biedt een optimale kwaliteitsgarantie, helpt de kosten te drukken en is de perfecte aanvulling op de steekproefsgewijze eindinspectie vóór verzending. 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*